‘ČUVAR ZAKLETVE‘

Životni posrtaj glumca iz predstave ‘Isus Krist Superstar‘: Judu optužili za nerede na Kapitolu

Beeks je 6. siječnja nosio jaknu sa svjetske turneje Michaela Jacksona ‘BAD‘ i nosio je štit

James Beeks 

 Karen I. Hirsch/Zuma Press/Profimedia

Brodvejski glumac koji trenutno glumi Judu u putujućem ostvarenju "Isus Krist Superstar" uhićen je u utorak pod optužbom za napad na Kapitol 6. siječnja, priopćile su vlasti, piše NBC.

James Beeks (49), iz Orlanda, optužen je za ometanje rada Kongresa, što je kazneno djelo, i nezakonit ulazak u zabranjenu zgradu ili teren što predstavlja prekršaj, navodi se u priopćenju američkog državnog odvjetništva.

Tužitelji su rekli da je Beeks povezan sa skupinom Oath Keepers koja se 6. siječnja pridružila nekim članovima antivladine organizacije te je s njima umarširala u formaciji koja je uletjela u Kapitol.

"Beeks je bio dio gomile ljudi, uključujući i neke koji su napali policiju", stoji u priopćenju Ureda američkog državnog odvjetnika. Dok je većina ljudi u skupini nosila "maskirnu borbenu odjeću", kacige i odjeću s logom i oznakama Oath Keepersa, Beeks je nosio jaknu sa svjetske turneje Michaela Jacksona "BAD" i nosio je štit, otkriva nalog za uhićenje koji je uključivao fotografije Beeksa na Kapitolu.

image

James Beeks

Karen I. Hirsch/Zuma Press/Profimedia

Beeks je drugom osumnjičeniku rekao da se "nedavno pridružio Čuvarima zakletve", stoji u nalogu za uhićenje. Krajem prosinca prošle godine platio je članarinu krajnje desničarskoj organizaciji.

Beeks, stoji u nalogu, nastupa na putujućoj turneji povodom 50. obljetnice predstave "Jesus Christ Superstar" pod umjetničkim imenom James T. Justis. U predstavi igra ulogu Jude. Također je nastupao na Broadwayu u predstavama "Kinky Boots", "Aida", "Ragtime" i "Smokey Joe's Cafe", piše u njegovoj biografiji, koja kaže da je i objavljivani pjesnik koji radi na knjizi pod nazivom "HisStory". "

Tužitelji su rekli da on također "redovito nastupa kao imitator Michaela Jacksona", a na svojoj se YouTube stranici opisao kao "jedan od najboljih umjetnika Michael Jackson Tributea u SAD-u".

Policija ga je tijekom istrage dvaput "promatrala" kako nastupa u "Jesus Christ Superstar" ranije ovog mjeseca, stoji u nalogu za uhićenje. Predstava je ovog tjedna otputovala u Milwaukee, navodi se na web stranici turneje.

Beeks je tamo uhićen u utorak i prvi put se pojavio pred sudom u istočnom okrugu Wisconsina. Pušten je kasnije tijekom dana. Nije jasno ima li Beeks odvjetnika. Organizatori "Jesus Christ Superstar" nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom u srijedu. Beeks također nije komentirao cijeli slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:01