UDOVICA MAFIJAŠA

ŽENA KOJA JE UNIŠTILA ZEMUNSKI KLAN Zver lijepoj Ani: 'Nisam ja ubio tvog muža na Jarunu!'

Fatalna Ana, udovica Cvetka Simića, suočila se s ubojicom svog supruga

Beograđanka Ana Simić (36), udovica srpskog mafijaša Cvetka Simića, čije je obezglavljeno tijelo 2010. godine nađeno u jezeru Jarun, javno je optužila Sretka Kalinića za smrt svojeg muža, ne poričući da je s Kalinićem bila u tajnoj ljubavnoj vezi.

Na Specijalnom sudu u Beogradu ovog je tjedna održano ročište u postupku protiv članova zemunskog klana za niz zločina, na kojem je Ana Simić upitala Kalinića gdje joj je muž, na što joj je on odgovorio: “Pa nisam ti ga ja ubio”.

Srpski mediji prozvali su Anu “crnom udovicom zemunskog klana”, a opisuju je kao zanosnu brinetu zbog koje su se dugogodišnji kriminalni ortaci međusobno pobili i zbog koje je i propao najmoćniji kriminalni klan Srbije.

Vrh zemunskog klana - Luku Bojovića, Vladimira Milisavljevića Budalu, Miloša Simovića i Sretka Kalinića - optužnica tereti da su 2004. sudjelovali u ubojstvu Branka Jeftovića Jorge, kao i za pokušaj likvidacije Andrije Draškovića i Zorana Nedovića iste godine. Umjesto ciljane dvojice poginuli su tjelohrantelji Dejan Ivančević i Milutin Jovičić.

Govoreći o događajima koji su prethodili krvoproliću, Ana Simić kroz suze se obratila optuženom Kaliniću koji joj je uzvratio da nije Simićev ubojica. Njegov bivši kompanjon Miloš Simović u iskazu je rekao kako mu je Kalinić priznao da je u Zagrebu ubio Cvetka Simića, inače bliskog prijatelja i kuma Luke Bojovića, hicem u šetnji i da je potom raskomadao njegov leš. Pronalazak trupla u jezeru Jarun označio je prekretnicu u nastojanjima Interpola da lociraju i kasnije u Španjolskoj uhite odbjegle šefove zemunskog klana.

Podatak da se zloglasni srpski kriminalci mjesecima kriju u glavnom gradu Hrvatske odjeknuo je u medijima, a na vidjelo su počele izlaziti šokantne pikanterije. Jedna od njih je da je supruga ubijenog mafijaša povezanog s tajnim službama i podzemljem cijelog Balkana zapravo u tajnoj vezi s najokrutnijim članom klana, Sretkom Kalinićem. Kalinić je, pak, navodno bio bolesno zaljubljen u fatalnu Anu i to mu je ujedno bio i najveći razlog da likvidira njezina supruga.

Sve je to ispričao Miloš Simović, koji se s Kalinićem krio u Zagrebu i kojeg je naposljetku, na vrhuncu sukoba zbog tog ubojstva, pokušao ubiti s dva hica iz pištolja. Kalinić je čudom preživio ranjavanje i kasnije odlučio zagrebačkim policajcima ispričati priču o zločinima u kojima je sudjelovao zajedno sa zloglasnim kompanjonima.

Na suđenju se kao svjedokinja pojavila i srpska folk zvijezda Svetlana Ceca Ražnatović, udovica ratnog zločinca Arkana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 23:03