MASAKR U MICHIGANU

Zastrašujuća snimka iz razreda: Napadač je učenike pokušao namamiti glumeći šerifa, pobjegli su u zadnji tren

Tinejdžer je ispalio 20 hitaca i ubio troje tinejdžera, a spasilačke službe zaprimile su više od 100 paničnih poziva iz škole

Napad u školi Oxford

 Twitter

Troje tinejdžera, 16-godišnji Tate Myre i dvije djevojke, Hana Juliana (14) i Madisyn Baldwin (17), ubijeni su nakon što je njihov 15-godišnji kolega iz razreda otvorio vatru u srednjoj školi Oxford u Michiganu.

Na društvenim mrežama pojavila se zastrašujuća videosnimka koja prikazuje učenike kako se skrivaju u zabarikadiranoj učionici dok ih napadač pokušava nagovoriti da izađu lažno se predstavljajući kao šerif.

'Šerifov ured. Možete izaći' , govorio je školskim kolegama dok su se skrivali između stolova, a on stajao ispred vrata razreda. No otkrio ga je sleng - slučajno je izgovorio riječ 'bro' (brate), što je među učenicima podiglo alarm. Shvatili su da se ne radi o policajcu već napadaču pa su pobjegli kroz prozor u drugu zgradu.

Tinejdžer je ispalio 20 hitaca, a spasilačke službe zaprimile su u trenutku napada više od 100 paničnih poziva iz škole.

U napadu je još osam osoba je ozlijeđeno, jedan nastavnik te sedmero učenika, među kojima i 14-godišnja djevojčica koja se u bolnici bori za život.

Nakon što su brojni policajci opkolili napadač je u kratkom roku uhićen, objavio je zamjenik šerifa okruga Oakland Michael McCabe.

- Sve je trajalo svega pet minuta - izjavio je McCabe te priopćio da osumnjičeni nije ništa rekao policiji već je izabrao braniti se šutnjom na sugestiju svojih roditelja.

Sućut obiteljima ubijenih izrazio je američki predsjednik Joe Biden.

- Suosjećam s obiteljima koje prolaze nezamislivu tugu zbog gubitka voljenih - rekao je Biden tijekom posjeta tehničkom koledžu u Minnesoti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:05