KUPILI MU PIŠTOLJ

Roditelji ubojice iz Michigana optuženi za ubojstva iz nehaja, s oružjem su pozirali prije pokolja

Roditelji 15-godišnjaka bit će optuženi za ubojstvo iz nehaja. Četiri dana prije krvoprolića kupili su mu pištolj

Ethan Crumbley

Roditelji 15-godišnjaka koji je u utorak u masovnoj pucnjavi u srednjoj školi u saveznoj državi Michigan ubio četvero učenika, a ranio još sedam osoba, bit će optuženi za ubojstvo iz nehaja, objavilo je tužiteljstvo u petak.

James i Jennifer Crumbley, roditelji osumnjičenog Ethana, bit će optuženi po četiri točke optužnice. Naime, četiri dana prije krvoprolića James Crumbley kupio je pištolj kojim je izvršen masovni pokolj. S njim je u trgovini bio i njegov sin.

Po povratku doma Ethan je na društvenim mrežama objavio fotografiju oružja uz poruku i emotikon srca: 'Danas sam dobio novu ljepoticu'.

I majka Jennifer se oglasila na društvenim mrežama nakon kupovine poluautomatskog pištolja.

- Mama i sin isprobavaju novi božićni poklon, napisala je uz fotografiju puške.

Na dan pucnjave James i Jennifer Crumbley bili su pozvani na razgovor u školu zbog zabrinjavajućeg ponašanja njihova sina, rekao je u srijedu načelnik policije okruga Oakland Michael Bouchard.

Naime, učitelj je na Ethanovu stolu pronašao crtež pištolja, osobe koja krvari i poruku 'Pomozi mi'.

image

Karen McDonald

Scott Olson/AFP

Na razgovoru je bio i Ethana koji se nakon toga vratio u učionicu. Nedugo potom počinio je masovni zločin nakon što je s oružjem u ruci napustio toalet i počeo pucati po učenicima.

Tužiteljica Karen McDonald otkriva da je Jennifer Crumbley poslala sinu sljedeću poruku: 'Ethan nemoj to učiniti'. Izjavila je kako su njihovi postupci išli dalje od nemara.

- Čini se da je dječak imao slobodan pristup oružju, rekla je.

image

Cvijeće i svijeće ispred srednje škole Oxford

Scott Olson/AFP
image

Cvijeće i svijeće ispred srednje škole Oxford

Scott Olson/AFP
image
Scott Olson/AFP

Ethan Crumbley optužen je kao odrasla osoba za ubojstvo, pokušaj ubojstva te terorizam te niz drugih kaznenih djela.

Još uvijek nije poznat motiv koji je u utorak nagnao petnaestogodišnjaka da pucnjevima iz poluautomatskog pištolja usmrti troje učenika srednje škole na sjeveru SAD-a.

Pucnjava u Oxfordu, gradiću smještenom oko 65 kilometara sjeverno od Detroita, započela je nešto iza 13 sati po lokalnom vremenu, a brojni policajci su odmah opkolili školu te ubrzo uhitili 15-godišnjeg dječaka koji je ubio 14-godišnju i 17-godišnju djevojčicu te 16-godišnjeg dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:09