VLASTITO RJEŠENJE

Zapad ih blokira, ali Ukrajina ima novi plan kako će napasti duboko u Rusiju: ‘Dobro napredujemo...‘

Ukrajina od ranije ima iskustvo s proizvodnjom sličnih projektila jer je u doba SSSR-a bila glavno središte za njihovu proizvodnju

Ispaljivanje projektila ATACMS/Ilustrativna fotografija

 Handout/Afp

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je da njegova zemlja razvija projektile dugog dometa kojima bi mogla napasti teritorij susjedne Rusije.

U svojem video obraćanju naciji Zelenski je rekao da ukrajinski razvoj projektila pokazuje dobru dinamiku i da će se njegova zemlja postupno početi oslanjati na vlastite, a ne kao dosad, samo projektile dopremljene iz inozemstva.

Rekao je da Ukrajina mora razmišljati o "vlastitim rješenjima, vlastitim opcijama", čak i dok se oslanja na zapadnu vojnu potporu u borbi protiv invazije ruskih snaga.

Zelenski je tijekom svog video obraćanja rekao da je zadatak njegove vojske "osigurati učinkovit poraz ruskih trupa, njihove logistike, njihovih značajnih položaja, ne samo na prvoj liniji, nego i u svim raspoloživim dubinama, što se mora ostvarivati svim metodama i svim našim snagama".

Ukrajini strani saveznici ne dopuštaju da koristi zapadno oružje za napad na ciljeve duboko u ruskom teritoriju, dijelom zato što se Europljani i Amerikanci boje da bi ih to moglo uvući u rat. To je razlog zašto Ukrajina sada radi na tome da proizvede vlastite projektile dugog dometa.

Ukrajina od ranije ima iskustvo s proizvodnjom sličnih projektila jer je u doba SSSR-a bila glavno središte za njihovu proizvodnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:18