JAVNOST U ŠOKU

ZA SILOVANJE 14-GODIŠNJE DJEVOJČICE DOBIO TRIDESET DANA ZATVORA Skandalozna odluka suca

 Billings Police Department

Stacey Dean Rambold, bivši učitelj u srednjoj školi Billings Senior u okrugu Yellowstone, proglašen je krivim za silovanje 14-godišnje učenice 2008. godine. Određena mu je kazna od samo 31 dan zatvora. Sudac G. Todd Baugh u obrazloženju presude istaknuo je kako postoje određene olakotne okolnosti jer je silovana djevojčica 'bila znatno zrelija od svoje kronološke dobi' te 'je imala djelomičnu kontrolu nad situacijom'.

Američka javnost potresena je ovom skandaloznom odlukom, a majka silovane djevojke poručila je kako je ovo za nju novi teški udarac. Naime, njena kćer Cherice Morales počinila je samoubojstvo 2010. godine, a majka navodi kako su glavni uzrok tome traume koje je proživljavala nakon silovanja.

Upravo je ova tragedija bila razlog odgode suđenja daljnje tri godine uz dogovor da će Rambould proći kroz program rehabilitacije za seksualne prijestupnike, a ukoliko ga uspješno završi optužbe protiv njega bit će odbačene. No, u studenom prošle godine izbačen je iz programa jer je njegov nadzornik utvrdio da je u vrijeme 'liječenja' održavao 'neprijavljene sastanke s maloljetnicima'. Tako je suđenje dobilo nastavak.

Iako je majka silovane djevojke u svom svjedočenju kroz suze preklinjala suca da Rambolda stavi iza rešetaka on je u obzir uzeo samo argumente obrane te je naveo kako je 'Rambould dovoljno propatio kada je izgubio posao i ženu te je bio izložen konstantnim napadima putem interneta'.

'Vi ljudi niste normalni!', vikala je navodno uznemirena majka kada je čula presudu te je istrčala iz sudnice. Sudac je okupljene dodatno iznenadio odlukom da kaznu skrati za jedan dan jer je toliko optuženi već boravio u zatvoru. Tako će silovatelj iza rešetaka provesti ukupno 30 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 04:18