ŽELJKO MITROVIĆ

Vlasnik Pink TV-a izvan sebe zbog jahte: Moja noga više neće kročiti u Hrvatsku dok je Kosor na vlasti

Vlasnik TV Pinka tvrdi da upravni postupak nije gotov, a Carinska uprava tvrdi da jest, ali ne u njegovu korist

ZAGREB - Na svim Pink televizijama u pet zemalja jučer smo prestali emitirati sve reklame u kojima se promovira hrvatski turizam ili neki drugi hrvatski proizvod. Neću više doći u Hrvatsku dok je Jadranka Kosor na vlasti. Na taj način borimo se protiv vlasti koja u Hrvatskoj otima srpsku imovinu - izjavio je jučer Željko Mitrović, vlasnik Pink TV-a , ljutit jer je Carinska uprava 1. kolovoza u Jutarnjem listu objavila oglas za prodaju njegove luksuzne jahte El Bosco V za početnu cijenu od 23,636 milijuna kuna bez carine, poreza i drugih davanja.

Riječ je o jahti koju je Carinska uprava zaplijenila u rujnu 2010., tražeći od Mitrovića da plati dva milijuna eura carine i takse. Mitrović se na to žalio. - Upravni postupak još traje, a oni već prodaju jahtu - tvrdi Mitrović te nastavlja s prijetnjama:

- Pa neka im je! Ako će Hrvatska biti bogatija za moju jahtu, neka je proda! Ali moraju znati da će u konačnici Hrvatska platiti više. Krećemo u kampanju protiv Hrvatske! Na kraju će biti 100:1, za nas.

U Hrvatsku ne planira dolaziti iako je ovdje svake godine ljetovao na svojoj jahti, najčešće usidrenoj na otoku Hvaru.

Vlasnik Pink TV-a u povodu toga danas je izdao otvoreno pismo u kojemu se navodi.

Na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma. Takođe, više nikada nećemo biti u prilici zataškavati incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na ljetovanjuu Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Mitrović je istaknuo da će se "tek posvetiti" pitanju gospodarske razmjene u kulturi Hrvatske i Srbije, izrazivši uverenje da njegova tvrtka ima "dovoljno medijske snage kako bi se uspostavio bolji balans u kategoriji spoljno-trgovinskog debalansa izmedju Srbije i Hrvatske".

- Ovo je za mene životna tema i obećavam Hrvatskoj, da za vreme vlasti (premijerke) gospođe Jadranke (Kosor), moja noga neće više kročiti tamo...", naveo je Mitrović.

On je naglasio da ima "veliko poverenje u institucije u Bruxellesu i Strasbourgu" i da se nada "brzom razrješenju i naplati štete koju je bahata hrvatska vlast napravila".

U Carinskoj upravi pak doznajemo da je upravni postupak ipak gotov, ali ne u Mitrovićevu korist.

“Carinarnica Dubrovnik dana 15. ožujka 2011. donijela je rješenje o oduzimanju predmetnog plovila. Na spomenuto rješenje tvrtka EL BOSCO d.o.o. iz Splita te tvrtka EL BOSCO Limited iz Gibraltara, zastupane po odvjetniku, uložile su žalbu, koju je samostalna Služba za drugostupanjski upravni postupak odbila. Iz izvršnog rješenja Carinarnice Dubrovnik razvidno je da je imenovani navedeno plovilo upotrebljavao kao da ispunjava uvjete za privremeni uvoz iako nije ispunio uvjete za privremeni uvoz plovila koji su propisani odredbama Konvencije o privremenom uvozu, odnosno odredbama Carinskog zakona i Uredbe za provedbu Carinskog zakona”, piše u odgovoru iz Carinske uprave.

Carinska uprava u ponedjeljak je inače objavila oglas za prodaju “oduzete strane robe putem javnog nadmetanja”. U njemu su navedne specifikacije jahte te ocijenjeno da je jahta u “općenito dobrom stanju”. Radi se o Sunseekeru 105, dugačkom 31,01 metara sa šest kabina, pomoćnom brodicom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 15:50