REAKCIJA NA TV PINK

Veleposlanik Srbije pozvan na razgovor zbog Mitrovića. MVP: Prestanite objavljivati negativne sadržaje o Hrvatskoj!

ZAGREB - Kampanja srpskog biznismena Željka Mitrovića, koji je bijesan jer je Carinska uprava objavila oglas za prodaju njegove luksuzne jahte El Bosco V , izazvala je i službenu reakciju Ministarstva vanjskih poslova RH u kojem je danas primljen predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije u Zagrebu.

Kako se navodi u priopćenju "tom prigodom s hrvatske strane izražena je najoštrija osuda te zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Republici Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije TV Pink."

- Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi javnim frekvencijama Republike Srbije, od nadležnih srbijanskih tijela zatraženo je žurno djelovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se daljnje objavljivanje sadržaja takve prirode što prije prekinulo.

Predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije poručio je kako će s hrvatskim zahtjevom upoznati nadležne institucije u Srbiji - stoji u priopćenju na stranicama MVP-a.

Podsjetimo, u Dnevniku Mitrovićeve TV Pink ovog su vikenda objavljeni negativni prilozi o hrvatskim proizvodima.

Željko Mitrović odlučio je zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije a najavio je i blokadu hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije.

Također najavio je i da će njegovi odvjetnici u europska središta odnijeti obimnu dokumentaciju o, kako tvrdi, "selektivnom provođenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih tijela Republike Hrvatske i dokumentaciju kojom će se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar različitih institucija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:24