LEDENA ŠALA

VLADIMIR PUTIN SE RASPIŠTOLJIO PA CITIRAO ALA CAPONEA 'Puno više se postiže lijepom riječi i revolverom'

 AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin, kojeg Kijev i NATO optužuju da je rasporedio postrojbe na istoku Ukrajine, šalio se u utorak i citirao slavnu rečenicu koju se pripisuje Al Caponeu o moći uvjeravanja koju posjeduje oružje.

Na moskovskoj izložbi proizvoda izrađenih u Rusiji, Putin se zaustavio ispred jednog modela automobila, za koji je ruska agencija Interfax navela da je sinteza "između oklopnog transportnog vozila i automobila" nazvanog "pristojno oklopno vozilo".

Termin "pristojan" je postao tema šala u Rusiji od kada su Rusi kao i predsjednik "pristojnim ljudima" nazvali ruske vojnike koji su u ožujku bez nasilja preuzeli kontrolu na ukrajinskom poluotoku Krimu.

"Pristojna oklopna vozila? Više se može postići lijepom riječi i oružjem nego samo lijepom riječi", rekao je parafrazirajući slavnu rečenicu koju se pripisuje mafijaškom kumu Chicaga Al Caponeu: "Puno se više može postići lijepome riječi i revolverom, neko samo lijepom riječi".

'Amerika nas nikada neće potčiniti'

Sjedinjene Američke Države žele potčiniti Rusiju, ali u tome nikad neće uspjeti, rekao je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Oni nas ne žele poniziti, oni nas žele potčiniti, riješiti svoje probleme preko naših leđa". rekao je Putin nakon četverosatnog sastanka sa svojim najčvršćim pristašama iz Narodnog Fronta.

"Nitko u povijesti nikad nije uspio to učiniti s Rusijom i nitko nikad neće", rekao je Putin, dobivši snažan pljesk nazočnih.

Tijekom sastanka Putin je nekoliko puta pozvao ruske tvrtke iz svih sektora da pojačaju prodaju na domaćem tržištu kako bi ublažile negativne posljedice sankcija koje je Rusiji nametnuo Zapad zbog ukrajinske krize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:33