VRAĆA SE U RUSIJU

VLADIMIR PUTIN RIJEŠIO MISTERIJ Zašto sam prvi od svih svjetskih lidera napustio summit skupine G20 u Australiji

Russian President Vladimir Putin (C) yawns at the start of the plenary session at the G20 Summit in Brisbane on November 15, 2014. Australia is hosting the leaders of the world's 20 biggest economies for the G20 summit in Brisbane on November 15 and 16. AFP PHOTO / POOL / Kevin Lamarque
 KEVIN LAMARQUE

Vladimir Putin napustio je summit G20 u australskom Brisbaneu ranije, a kako tvrdi, to je učinio jer je umoran i treba mu više sna prije nego se u ponedjeljak vrati na posao.

Iako je jedan ruski dužnosnik još u subotu otkrio kako Putin planira napustiti Brisbane ranije nakon strogih kritika zapadnih lidera zbog stanja u Ukrajini, Putin tvrdi kako to uopće nije bio razlog zašto je sa summmita odmaglio prije svih.

'Trebat će mi devet sati leta do Vladivostoka i onda još devet do Moskve. U ponedjeljak ujutro moram ići na posao i potrebno mi je četiri do pet sati sna', izjavio je Putin.

Dodao je kako Ukrajina nije bila spomenuta tijekom službenih sastanaka G20, ali je dominirala u raspravama koje je vodio s drugim svjetskim liderima.

'To su bili vrlo iskreni razgovori. Svi imamo svoj motive i mislim da su mi suradnici bili u mogućnosti izraziti svoju zabrinutost. Mislim da će nam to pomoći', rekao je Putin te dodao kako želi surađivati s Ukrajinom što je prije moguće kako bi riješili postojeće probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:33