TUŽNA PRIČA S OTOKA

VIDEO Umro Britanac kojemu sud nije dopustio eutanaziju: 'Zbogom, svijete, kucnuo je čas'

Tony Nicklinson (58) je umro u svom domu od posljedica upale pluća i odbijanja hrane zadnjih tjedan dana

Britanac Tony Nicklinson (58), kojem je Britanija prošli tjedan odbila zahtjev za eutanazijom, umro je u svom domu u Wiltshireu od posljedica upale pluća i odbijanja hrane zadnjih tjedan dana.

Tony je umro svega šest dana nakon što britanski Vrhovni sud nije dozvolio liječnicima da okončaju njegov život.

Svega nekoliko sati uoči smrti na njegovom Twitter profilu objavljena je poruka "Zbogom, svijete, kucnuo je čas. Zabavio sam se."

Tony je bio uspješan biznismen i otac dvije kćerke. Tijekom 2005. godine doživio je moždani udar te je od tada bio paraliziran. S liječnicima i obitelji komunicirao je jedino pomoću treptanja.

Unatoč svemu, Tony je u potpunosti bio svjestan svega što se događa te je u jednom trenutku poručio da mu život više nema dostojanstva i da ga jedino paraliza sprječava da ne počini samoubojstvo.

- Nisam htio podgrijavati nadu, ali to se desilo zbog truda i rada koji je uložen u moj slučaj. Mislio sam da će sud uvidjeti kako živim nesretnim životom, bez moći da to ikada promijenim, jer ne mogu ništa uraditi, te da će sudija prihvatiti moje razloge kao razumne i dozvoliti mi da barem imam dostojanstvenu smrt. Tužan sam što me zakon želi osuditi na nedostojanstven i jadan život - rekao je Nicklinson nakon što je Vrhovni sud odbio njegov zahtjev za eutanazijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 04:38