NISU ODMAKLI DALEKO

VIDEO Pogledajte snimku: Kako su Milovanović i Zver pokušali pobjeći iz beogradskog zatvora

BEOGRAD - Sretko Kalinić Zver i Željko Milovanović pokušali su jutros pobjeći iz Okružnog zatvora u Beogradu, a u popodnevnim satima objavljena je snimka sigurnosnih kamera iz zatvorske jedinice koja prikazuje njihov bijeg.

Zver, osuđen za atentat na Đinđića i Milovanović, osuđen za ubojstvo Pukanića, izašli su iz svojih ćelija, svladali su pripadnike službe osiguranja te im skinuli zatvorsku uniformu.

Na snimci, koja je predstavljena na konferenciji za novinare na kojoj se vidi kako Kalinić i Milovanović oblače svoje jakne, otvaraju vrata ćelija, provlače se ispod odvaljenih rešetki i kreću prema kraju hodnika.

Na konferenciji je rečeno da su njih dvojica uspjela savladati jednog pripadnika službe sigurnosti, te ga vezati lisicama. Skinuli su mu značke koje su zalijepili na svoje džempere, pišu srpski mediji.

Zatim su iskočili kroz prozor dvorišta. To nije promaklo kontrolnom centru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, nakon čega su učinkovito intervenirali pripadnici Žandarmerije.

Zbog propusta u radu suspendirano je per pripadnika službe osiguranja.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović tvrdi da dvojac nije mogao pobjeći jer ne postoji mogućnost izlaska iz objekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 19:33