ELITNA ŠKOLA?

VIDEO Otkrijte Delphian: Misteriozna scijentološka crkva otvorila svoja vrata. Tamo učenici cinkaju jedni druge i uče zapovijedati!

 screenshot

Misteriozna scijentiološka škola Delphian , u Oregonu, SAD, polako je počela otkrivati svoje tajne. Bivši učenici ove elitne škole, u kojoj godina studiranja košta 42 tisuće dolara, razotkrili su neke od školskih tehnika koje se primjenjuju iza zidova ovog nekadašnjeg isusovačkog samostana, piše Daily Mail .

Učenici škole mnoge lekcije uče kroz modeliranje gline, a potiče ih se da izvještavaju učitelje o mogućem kršenju pravila svojih kolega.

Učenje se temelji na tri pravila - svi problemi u odgoju dolaze od krivo protumačenih riječi, apstraktne ideje se moraju prikazati u glini kako bi ih se razumjelo, a studenti ne mogu napredovati dok ne savladaju svaki korak. Velika količina lekcija se zasniva na fizičkom radu i praktičnim zadacima.

Postoje i rutine za vježbanje, a jedna od njih je međusobno buljenje. Studenti sjednu jedan nasuprot drugog i moraju se promatrati dva sata bez pomicanja. Ukoliko skrenu pogled ili im padne koncentracija, moraju krenuti iz početka.

Tu je i vježba koja ih uči kako izgubiti osjećaj srama kada nekoga nagovarate da nešto radi. Ukoliko vas ne posluša, morate upotrijebiti silu, sve dok ne naučite psihološke tehnike zapovijedanja.

U školi je zabranjen seks i droge, nema ljubljenja ni nošenja brade.

Mnogi studenti su postali uspješni poslovni ljudi, ali ima onih koji se žale na program. Jedan student tako navodi da je jedva znao pričati i ponašati se u društvu koje scijentologiju jedva da poznaje.

Ova kontroverzna škola nakon niza godina što je provela na marginama akademske zajednice ulazi u zadnju fazu pristupa Udruzi nezavisnih škola pacifičkog sjeverozapada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:40