PREBAČENI NA SIGURNO

VIDEO, FOTO Vrtoglava vožnja u Africi: 19 nosoroga objesili na helikopter i prevezli ih 25 kilometara kako bi ih spasili od lovokradica

 YouTube

Zavezati nosoroga naopako i podići ga helikopterom u zrak na prvu može izledati vrlo okrutno. Međutim, to je dio misije

od sigurne smrti ruku lovokradica u Južnoj Africi.

Nose ih helikopterima: Akcija spašavanja nosoroga u Africi Ljudi iz Svjetskog fonda za zaštitu divljine i nadležni iz južnoafričke pokrajine Eastern Cape su očajnički željeli zaustaviti masovno klanje ovih divovskih sisavaca te su u okviru projekta spašavanja nosoroga uspješno transportirali 19 životinja ove vrste čak 1500 kilometara daleko.

Prošle godine, samo u Južnoj Africi, zbog rogova je ubijeno 341 crnih nosoroga. Pretpostavlja se da ih je preostalo manje od 2 tisuće stoga su označeni kao ugrožena vrsta.

Vrtoglava vožnja u sigurnost može se na prvu učiniti okrutnom i neudobnom, no spasitelji su nosorozima pružili nabolje moguće uvjete. Tako je vrijeme putovanja helikopterom maksimalno smanjeno, a nosorozi su bili omamljeni kako bi mogućnost od komplikacija bila što manja.

Nakon što su preletili 25 kilometara preko inače teško prohodnog terena, nosorozi su premješteni u kamione i u njima prešli ostatak puta do sigurne pokrajne Limpopo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:46