NAPETOST U SKOPLJU

VELIKA AKCIJA MAKEDONSKE POLICIJE Cijelo jutro traju racije po džamijama, traže se džihadisti, uhićen imam!

Cilj akcije je privođenje pojedinaca koji su bili dio paravojnih formacija u Siriji i drugim regijama zahvaćenim oružanim sukobima, kao i osoba koje su vrbovale za odlazak u rat u Siriju
Skoplje,130412.Petoro skopljanca su ubijeni jucer kod umjetnog jezera kraj Skoplja. Cetvorica ubijenih su mladici od oko 20 godina, a peta zrtva je sredovjecni mjestanin, ribic koji je najverojatnije ubijen jer je bio svjedok egzekucije mladica. Policija zasada nema osumnjicenih za ubojstvo. Prema nesluzbenim informacijama, svi su ubiejni hitcima u glavu. Mjestani iz skopskog sela Radisani, odakle su ubijeni mladici, danasu su blokirali autocestu kod Skoplja protestirajuci zbog ubojstva, za koje okrivljuju lokalne Albance. Za smirivanje tenzija MUP je poslao specijalne postrojbe koje trebaju spreciti vece nemire. Na udaru prosvjednika bili su i novinari koji su prijetli kamenjem i razbijanjem kamera.Na fotografiji: specijalna policija.Foto: Maja Zlatevska / CROPIX
 Maja Zlatevska / CROPIX

Makedonska policija u četvrtak je izvijestila da je uhitila nekoliko osoba tijekom potrage za osobama za koje je sumnjala da su muslimanski ekstremisti.

Policija je izvijestila da je pokrenula akciju protiv osoba za koje sumnja da su sudjelovale u sirijskom ratu te da su novačili borce za IS. Više pojedinosti o akciji očekuje se tijekom dana.

Akcije su provedene u četiri grada, među kojima su bili Skoplje i Kumanovo, u kojemu se policija u svibnju sukobila s "albanskim teroristima" i u kojima je smrtno stradalo osam policajaca i 14 navodnih terorista.

U Makedoniji živi 2,1 milijuna stanovnika, od kojih je četvrtina Albanaca, uglavnom muslimanske vjeroispovjesti. Pretpostavlja se da ih je u borbama u Siriji na strani Islamske države poginulo više desetaka.

Akcije su u četvrtak izvedene u dijelovima makedonskih gradova u kojima žive albanske zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:35