SMRT UGLEDNOG PARA

UŽAS U LUKSUZNOJ VILI NA PLAŽI Razbojnik upao u dom moćnog milijunaša pa zaklao njega i trudnu suprugu

Njihov 9-godišnji sin se za to vrijeme skrivao u prizemlju iza kauča u dnevnoj sobi i slušao užasne krikove koji su dopirali s kata
 YouTube

Imućni američki bračni par Brock i Davina Husted, oboje 42-godišnjaci, gledali su 'Američkog idola' sa svojim 9-godišnjim sinom u dnevnoj sobi dok je 11-godišnja kći spavala u spavaćoj sobi njihova idiličnog doma smještenog na plaži kalifornijske obale, u prestižnom okruženju sličnih kuća vrijednih više milijuna dolara u čuvanoj četvrti.

Bili su poznati i cijenjeni u zajednici, Brock je stekao novac svojom tvrtkom koja se bavila kovanim željezom, a klijenti su mu bile poznate osobe poput Mela Gibsona i Oprah Winfrey. Njegova supruga Davina jednom se natjecala za Miss Kalifornije, a bila je poznata po svom dobrotvornom radu.

Osjećali su se toliko sigurno da nisu ni zaključavali ulazna vrata svog doma. Te kobne noći 20. svibnja 2009., oko 22,30 sati, 20-godišnji zaštitar Joshua Parker odjeven u crno s motociklističkom kacigom na glavi i naoružan pištoljem, ušao im je u kuću i zatražio novac i nakit. Obitelj je bila užasnuta. Obećali su razbojniku sve, samo da im ne ozlijedi djecu. Njihov sin otrčao je po Davininu torbicu kako bi donio Joshui novac, ali mu to nije bilo dovoljno. Dok je s prestravljenim supružnicima otišao do njihove spavaće sobe u potrazi za dodatnim plijenom, zgrabio je nož s kuhinjskog pulta. Zatim je natjerao Davinu, koja je bila u šestom mjesecu trudnoće, da ga seksualno zadovolji, te ju je nakon toga divljački usmrtio s trideset uboda nožem, pritom prekinuvši i život još nerođenog dječaka. Brocka je usmrtio s dvadeset uboda nožem.

Njihov sin se za to vrijeme skrivao u prizemlju iza kauča u dnevnoj sobi i slušao užasne krikove koji su dopirali s kata. Kada je razbojnik otišao, sin je otrčao probuditi sestru. Tada su zajedno otišli potražiti roditelje i ugledali užasan prizor koji je sumanuti razbojnik ostavio iza sebe u spavaćoj sobi njihovih roditelja. Otrčali su do susjedne kuće i ispričali što se dogodilo, te je policija ubrzo dojurila na mjesto strašnog zločina.

Ovaj je slučaj uzbunio Ameriku. Dok je trajala potraga za počiniteljem, Joushua Parker se sljedeći dan vratio na posao, a ozljedu na ruci je opravdao motociklističkom nezgodom. Forenzičari su pronašli vizir s motociklističke kacige ispod tijela mrtvog Brocka te na njemu DNK identičan onome pronađenom pod njegovim noktima. No, nisu imali sumnjivca. Johua Parker najvjerojatnije bi se izvukao od kazne za svirepi zločin koji je počinio da godinu dana kasnije nije uhićen pod sumnom da je opljačkao benzinsku postaju. Tada je njegov DNK povezan s onim koji je pronađen u kući strave na plaži i optužen je za trostruko ubojstvo.

Ubojici je prijetila smrtna kazna, koju je izbjegao kada je u prosincu 2014. priznao krivnju za ubojstva, razbojništvo i prisiljavanje na oralno zadovoljavanje. U veljači ove godine konačno je osuđen na tri uzastopne doživotne kazne za ubojstva Brocka i Davine Husted te njihova nerođenog djeteta. Prilikom izricanja kazne nije pokazao nikakve osjećaje, a izrečeno mu je i dodatnih 30 godina zatvora za seksualni napad i pljačku. Njegovi odvjetnici branili su ga argumetima da je bio fizički i seksualno zlostavljan kao dijete, ali to nije impresioniralo sud.

Na izricanju presude na koju su čekali šest godina bilo je dvoje preživjele djece Hustedovih. Kći Isabelle, sada 16-godišnjakinja rekla je kako nikada nije vjerovala da ima zla u svijetu dok njezin otac i trudna majka nisu brutalno zaklani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:39