'OVAKO JE NAJBOLJE'

UHVATILI SE ZA RUKE I SKOČILI Nakon 67 godina braka htjeli su ih razdvojiti. Nisu uspjeli...

 Instagram

LONDON - Glenys Smith (88) i njezin suprug Royston (91) iz Dorseta na jugozapadu Engleske u braku su proveli 67 dugih godina, tijekom kojih su čitavo vrijeme bili zaljubljeni do ušiju i nerazdvojni.

Nije ih rastavilo ni loše zdravlje - Glenys je patila od bolova u kralježnici i osteoporoze, dok je Roystonu dijagnosticiran rak prostate, a oboje su imali velikih problema s vidom.

No, kada je krajem prošle godine postalo izvjesno da bi mogli završiti u dva odvojena staračka doma, stari se par s takvom idejom nije mogao pomiriti.

Royston je jednom od svojih sinova rekao da će se, ostane li sam, baciti s balkona, a u nekoliko se navrata žalio i susjedima da ne zna što će razdvoje li ga od voljene Glenys.

Kasno navečer 2. prosinca Royston i Glenys su odlučili da će zauvijek ostati skupa. Na bijeloj ploči u kuhinji svoga stana na drugom katu zgrade flomasterom su napisali poruku svojoj djeci.

'Žao nam je, dečki. Ovako je najbolje. Previše boli', pisalo je.

Par je nakon toga otišao u spavaću sobu i otvorio prozor. Na glavu su navukli kape, uhvatili su se za ruke i zajednički skočili s visine od oko devet metara.

Sutradan ujutro pod prozorom ih je pronašla šefica kućnog savjeta zgrade Cindy Hoyle, koja kaže da su ležali potrbuške, ali da ih je po odjeći odmah prepoznala.

'Jako su se voljeli i ne bi podnijeli da ih je netko rastavio', rekla je na sudu tijekom ispitivanja u sklopu istrage cijelog slučaja.

Lokalni je mrtvozornik na sudu zaključio kako je definitivno riječ o zajedničkom suicidu.

'Iz svega što sam dosad vidio očito je da su bili odani jedno drugom. Njezino se zdravlje tijekom prošle godine jako pogoršalo zbog problemas leđima koji su se javili u lipnju, a onda je u studenome pala pa je završila u bolnici. Čini se da se Royston jako teško nosio s njezinom nepokretnošću, ali nitko nije primijetio nikakve nesuglasice među njima. Jedino razumno objašnjenje smrti je da su zajedno skočili kroz prozor jer su odlučili da je to jedini način da i ubuduće budu zajedno', rekao je mrtvozornik, iznoseći i detalj da se par držao za ruke dok je skakao u smrt.

Sinovi Michael i Richard su šokirani ovakvim završetkom, ali i sami ponavljaju da su im roditelji bili nerazdvojni te da će tako sada i ostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 22:18