TRAGEDIJA U SARAJEVU

OD TUGE ZA BRATOM BLIZANCEM POPIO PET BOCA VODKE I UMRO Iz zatvora pušten na slobodan vikend

'Tog dana bio na grobu bratu blizancu. Najvjerojatnije je zbog toga konzumirao alkohol, jer je neizmjerno volio brata', kazao je Omar Mehmedbašić, Alenov odvjetnik
 Facebook

Alen Hadžimuratović (25), koji je izdržavao zatvorsku kaznu u sarajevskom Kaznenopopravnom zavodu poluotvorenog tipa zbog izazivanja opće opasnosti, a koji je bio pušten na slobodni vikend, umro je jučer u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu uslijed trovanja alkoholom, piše Avaz.ba.

Naime, 2. veljače njegov je prijatelj nazvao Hitnu pomoć kazavši da je u stanu pronašao Alena u besvjesnom stanju. Hitna je prevezla mladića u bolnicu, no iako su se liječnici borili za njegov život, Hadžimuratović je jučer preminuo.

- Policija je tada u stanu, u prostoriji gdje je pronađan Hadžimuratović, pronašla pet praznih boca votke, a sumnja se da je preminuli konzumirao i drogu - kazao nam je izvor blizak istrazi.

- Alen, koji je bio moj klijent, zvao me je toga dana, jer je imao još jednu presudu, da me pita za objedinjavanje tih kazni. Kazao mi je da je i tog dana bio na grobu bratu blizancu. Najvjerojatnije je zbog toga konzumirao alkohol, jer je neizmjerno volio brata - kazao je Omar Mehmedbašić, Alenov odvjetnik.

Alenov brat blizanac Adnan ubio se 2010. godine kada si je u automobilu pucao iz pišolja u glavu, a razlog za samoubojstvo bili su ljubavni problemi. Alen je te iste noći sa tri hica u noge bio ranjen na parkingu ispred Željezničke stanice u Sarajevu.

Inače, obojica braće bila su poznata policiji po činjenju različitih krivičnih djela, piše Avaz.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 11:34