VELIKI PREOKRET

UBOJSTVO KOJE JE POTRESLO SVIJET Talijanski sud poništio oslobađajuću presudu Amandi Knox!

Amanda Knox waves to supporters as she makes her first appearance at SeaTac Airport after arriving in Seattle following her release from prison in Italy on October 4, 2011. US student Amanda Knox arrived home a day after she was acquitted of murder and sexual assault charges and freed from jail in Italy, after a four-year ordeal. AFP PHOTO / Kevin CASEY
 AFP

RIM - Talijanski vrhovni sud poništio je oslobađajuću presudu Amerikanki Amandi Knox i njezinu bivšem dečku i naredio da im se ponovo sudi za ubojstvo mlade Britanke Meredith Kercher 2007., doznaje se u utorak od pravosudnih izvora.

Novo suđenje održat će se u Firenzi, odlučio je vrhovni sud prihvativši žalbu državnog odvjetništva u Perugiji na puštanje na slobodu Amande Knox i Talijana Raffaelea Sollecita u listopadu 2011.

Glavni državni odvjetnik zatražio je u ponedjeljak poništenje oslobađajuće presude ocijenivši da je ona rezultat "rijetke mješavine kršenja zakona i nedostatka logike".

Amanda Knox i Raffaele Sollecito, osuđeni na prvostupanjskom sudu na 26 i 25 godina zatvora, pušteni su na slobodu u listopadu 2011. nakon četiri godine zatvora u Perugiji, sveučilišnom gradu u pokrajini Umbriji. Mlada Amerikanka se iz Italije odmah vratila kući u Seattle.

Amandi Knox, koja ne može biti izručena Italiji, vjerojatno će se suditi u odsutnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 07:36