KRIJE SE U ŠUMI

UBOJICA U ČETNIČKOJ UNIFORMI RUGA SE POLICIJI 'Ostavio nam je hrpu prljavih pelena i srpskih cigareta'

 Facebook / Facebook

Policija američke savezne države Pennsylvanije i dalje neuspješno traga za pomahnitalim ubojicom u četničkoj uniformi Ericom Freinom (31), koji je 12. rujna ubio policajca Byrona Dicksona (38) te teško ranio njegova kolegu Alexa Douglassa (31), a zatim se sakrio u šumi.

Šef policije George Bivens kazao je da su tragači pronašli prazne kutije srpskih cigareta i iskorištene pelene za koje vjeruju da pripadaju bjeguncu, inače samoukom majstoru za preživljavanje.

Štoviše, kako je istaknuo detektiv Bivens, čini se da im se Frein ruga. Naime, tvrde da se tragačima namjerno pokazuje na velikim udaljenostima, a tada se vješto opet skriva i bježi.

- Neprestano pronalazimo dokaze o njegovom prisustvu - rekao je Bivens na konferenciji za novinare u srijedu, istaknuvši da su pronađeni predmeti poslani na DNK analizu.

Dodao je kako su Freina vidjeli i policajci i civili. Kažu da je odjeven u crno.

- Upotreba smrtonosne sile je dopuštena, osim ako se Frein ne preda - istaknuo je.

Također, u području su prijavljeni i pucnjevi, ali policija još uvijek ne zna imaju li veze s bjeguncem.

Podsjetimo, Frein je pripadao grupi ljudi koji su simulirali vojnu povijest i bili opsjednuti istočnom Europom u vrijeme Hladnog rata. Posebno je volio srpske, odnosno četničke uniforme.

Često je mijenjao posao i nikada se nije duže zadržao na jednom mjestu.

- Znamo da je Frein napad planirao mjesecima, ako ne i godinama. Svaki detalj zločina, ali i bijega, detaljno je promišljen - kazao je detektiv Bivens još prije nekoliko dana.

Jeremiah Hornbaker, koji je poznavao Freina skoro deset godina, ispričao je da su ga često angažirali prilikom snimanja filmova kao stručnjaka za vojsku i oružje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 10:43