NE ŽELI SE PREDATI

POLICIJA U ŠUMI OPKOLILA UBOJICU U ČETNIČKOJ UNIFORMI 'Uvjeren sam da ćemo ga uhvatiti'

 Facebook / Facebook

Američka policija opkolila je šumu u kojoj se vrlo vjerojatno krije naružani napadač u četničkoj vojničkoj uniformi Eric Frein, osumnjičen za nedavno ubojstvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Pensilvaniji.

Već deset dana traje potraga za Freinom koji je nestao u gustoj šumi planinskog područja Pocono. Dok lokalni mještani napeto očekuju uhićenje 31-godišnjeg sumnjivca, policija tvrdi da je ušla u trag manijaku koji je dospio na listu FBI-ja deset najtraženijih ljudi, javlja CNN.

- Ulažemo velike napore da ga pronađemo, uvjeren sam da će biti vrlo brzo uhićen, više nije siguran, rekao je tamošnji šef policije George Bivens.

Više od 400 pripadnika policije traga za Freinom. Istražitelji vjeruju da je osumnjičeni, koji se opisuje kao samouki stručnjak za preživljavanje, godinama planirao stravični napad.

Lokalni mještani ne vjeruju da će se Frein sam predati, odnosno vratiti iz šume.

- Ovdje svi imaju oružje, rekao je Mike, mještanin koji je odbio dati svoje prezime.

Američki mediji pišu da je Frein godinama sudjelovao u simulacijama vojnih bitaka, a osobito je opsjednut vojskama istočnoeuropskih zemalja u vrijeme Hladnog rata.

- Mnogi od njih imaju uniforme tih vojski i proučavaju povijest toga razdoblja - rekao je Bivens dodavši da je Frejn putovao u Europu u proteklih pet godina.

Posebno je volio srpske, odnosno četničke uniforme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 10:43