VAL NASILJA

Ubijena najmlađa ekvadorska gradonačelnica (27) i njezin zaposlenik: Propucali su ih u autu

Tijela su im pronađena u pokrajini Manabi, a oboje su imali rane od vatrenog oružja, priopćila je policija

Brigitte Garcia

 Ariel Ochoa/Imago Stock&people/Profimedia/Ariel Ochoa/imago Stock&people/profimedia

Najmlađa ekvadorska gradonačelnica, Brigitte Garcia, i jedan njezin zaposlenik pronađeni su ubijeni u automobilu rano ujutro u nedjelju, priopćila je policija te zemlje zahvaćene valom nasilja, za koje vlasti krive trgovinu drogom.

Ekvadorska je policija priopćila da istražuje smrt Garcije, 27-godišnje gradonačelnice San Vicentea, kao i Jaira Loora, njezinog direktora komunikacija. Tijela su im pronađena u pokrajini Manabi, a oboje su imali rane od vatrenog oružja, priopćila je policija, prenosi Reuters.

Dodali su i da je dvojac upucan iz unajmljenog automobila.

Garcia je bila članica stranke Pokret građanske revolucije bivšeg predsjednika Rafaela Corree.

Correa i Luisa Gonzales, stranačka predsjednička kandidatkinja na nedavnim izborima, nazvali su ovo ubojstvo atentatom.

- Upravo sam saznala da su ubili našu kolegicu, gradonačelnicu San Vicentea, Brigittu Garcia. Nemam riječi, u šoku sam. Nitko nije siguran u Ekvadoru, nitko, napisala je na X-u.

Ovaj je slučaj posljednji u kojem je ubijena neka politička osoba nakon atentata na predsjedničkog kandidata Fernanda Villavicencija prošlog kolovoza. On je bio glasni kritičar korupcije i organiziranog kriminala, a ubijen je dva tjedna prije izbora.

Predsjednik Daniel Noboa proglasio je u siječnju izvanredno stanje zbog porasta nasilja, a nakon toga su naoružani muškarci upali u TV postaju tijekom prijenosa uživo. Noboa je također 22 kriminalne skupine proglasio terorističkim organizacijama.

Ranije ovog mjeseca je izvanredno stanje produljeno, piše Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:27