JEDAN OD NAJOPASNIJIH

U velikoj policijskoj akciji uhićen Elvis Kelmendi, sin balkanskog narkobosa Nasera Kelmendija!

 Interpol

Sin jednog od najtraženijih balkanskih narkobossova Nasera Kelmendija, Elvis, uhićen je u subotu kasno navečer u Prištini.

Informaciju je objavila prištinska televizija Klan Kosova pozivajući se na izvore u kosovskoj policiji. Televizija je objavila i snimku privođenja muškarca, čime su dokinute špekulacije kako se radi o medijskoj podvali i “patki” medija bliskih kosovskoj vlasti.

Traži ga i SAD

Elvis Kelmendi lice je s međunarodne tjeralice, za njim su tragale policije svih zemalja u regiji, a traže ga i Sjedinjene Američke Države. Unatoč tomu, Kelmendi je proteklih mjesec dana relativno mirno živio u rodnoj Peći na Kosovu. Tamošnji ministar unutarnjih poslova izjavio je kako će on biti uhićen onog trenutka kada međunarodne policijske snage, odnosno Interpol, prime međunarodnu tjeralicu, što je i učinjeno.

Kelmendi je do povratka na Kosovo boravio u Sarajevu. Kada je prije nekoliko dana bosanskohercegovačka policija izvela spektakularnu akciju Lutka, u sklopu koje je zbog sumnji na ozbiljne kriminalne radnje uhićeno više osoba, uspio je pobjeći i prebaciti se na Kosovo.

Trgovina drogom

Sada se traga za njegovim ocem Naserom koji je od srpnja ove godine na američkoj listi najtraženijih bjegunaca, takozvanoj “crnoj listi”. Uhićenje Naserova sina policiji daje nadu da bi i veliki narkoboss uskoro mogao pasti u ruke pravde. Smatraju da je Naser Kelmendi vođa jedne od najvećih kriminalnih skupina na Balkanu, specijalizirane ponajprije za trgovinu drogom, ali i niz drugih djela iz domene organiziranog kriminala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 03:52