ČOVJEK S CRNE LISTE

PAO NAJTRAŽENIJI BALKANSKI NARKOBOS Na Kosovu je uhićen zloglasni Naser Keljmendi!

Keljmendi je u BiH osumnjičen i za organiziranje ubojstva Ramiza Delalića Ćele 2007. u Sarajevu
 YouTube

Vođa jedne od najjačih kriminalnih skupina u Europi Naser Keljmendi, uhićen je sinoć na Kosovu, javlja B92.

- Kosovska policija uhitila je 5. svibnja oko 20 sati dvije osobe, od kojih je za jednom raspisana međunarodna tjeralica, dok je druga osoba uhićena zbog pružanja pomoći osobi sa tjeralice, priopčila je kosovska policija.

Ministar unutarnjih poslova BiH Fahrudin Radončić izjavio je kako je još jučer dobio neslužbenu informaciju da je Keljmendi uhićen na Kosovu te dodao kako bi Keljmendi trebao biti isporučen BiH, čiji je državni sud prošle godine za njim raspisao tjeralicu poslije pokretanja akcije 'Lutka', usmjerene na razbijanje kriminalnih grupa.

Problem bi, međutim, mogla biti činjenica da BiH nije priznala Kosovo pa nema ni sporazum s tom državom koji bi omogućio uzajamno izručenje.

Keljmendi je u BiH osumnjičen i za organiziranje ubojstva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007.

Pretpostavljalo se kako se skriva na Kosovu s obzirom da je tamo rođen te ima jake obiteljske veze u toj državi.

Naser Keljmendi označen je kao vođa jedne od najjačih kriminalnih grupa na Balkanu, u lipnju je stavljen na crnu listu SAD.

Keljmendi vođa jedne od najbrutalnijih kriminalnih skupina na Balkanu čiji su pripadnici odgovorni za niz ubojstava te za trgovinu drogom i druga teška kaznena djela.

U BiH posjeduje brojne nekretnine za koje se smatra da su stečene kaznenim djelima.

Dio medija u BiH Keljmedija povezuje upravo s aktualnim ministrom sigurnosti BiH Radončićem upozoravajući na neuobičajene poslovne veze koje su njih dvojica imali dok je Radončić vodio novinsku tvrtku "Avaz".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:09