SUDAR HELIKOPTERA U ARGENTINI

'U ŠOKU SAM, JOŠ SE TRESEM' Wiltord izbjegao koban let helikopterom jer je dan ranije ispao iz showa!

 AFP, facebook

Cijela Francuska je u šoku nakon što je u sudaru helikoptera u Argentini poginulo osam njezinih državljana. Ostale dvije stradale osobe su Argentinci, oni su bili piloti helikoptera.

Kako je došlo do sudara u zraku još je nepoznato, ali objavljeno je da će u istrazi nesreće sudjelovati i Francuzi. Nakon nesreće došlo je do glasina kako je jedna osoba iskočila iz helikoptera nekoliko sekudni prije katastrofe, ali argentinske vlasti su odmah demantirale tu tvrdnju.

- Nitko nije preživio.

Jedriličarka Florence Arthaud Foto: AFP

Osmero poginulih su bili sudionici emisije 'Dropped' ili 'Izbačeni', koja se trebala početi emitirati kasnije tijekom 2015. godine.

'Dvije ekipe slavnih budu izbačeni iz helikoptera na neke od najgorih lokacija na planetu. Njihov cilj: preživjeti i pronaći put natrag do civilizacije čim je prije moguće', stoji u opisu ove emisije.

Boksač Alexis Vastine Foto: AFP

Među stradalima svakako je najpoznatija plivačica Camille Muffat (25) koja je pobijedila na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u utrci u plivanju od 400 metara slobodnim stilom. Boksač Alexis Vastine (28) također je medaljaš s Olimpijskih igara, on je svoju broncu zaradio u Pekingu.

Plivačica Camille Muffat; Foto: AFP

Možda najpoznatije ime u cijelom društvu je Florence Arthaud (57) koje je 1990. je preplovila Atlantik u rekordnom vremenu kao samac. Ona je 2. kolovoza 1990. godine svojim trimaranom Pierre I. preplovila Atlantik za 9 dana, 21 sat i 42 minute, nadmašivši tako za više od dan i pol rekord u preplovljavanju tog oceana za samce koji je držao Bruno Peyron od kolovoza 1987. godine.

Ostali poginuli su Laurent Sbasnik, Lucie Mei-Dalby, Volodia Guinard, Brice Guilbert i Edouard Gilles, te argentinski piloti Juan Carlos Castillo i Roberto Abate.

Najveći sretnik dana svakako je Sylvain Wiltord, legendarni francuski nogometaš koji je u svojoj karijeri igrao za Arsenal, Bordeau, Marseille.... On se trebao nalaziti u jednom od ta dva helikoptera, ali dan ranije društvo je izglasalo da Wiltord - ispada iz showa!









Naravno, nogometaš je nakon nesreće u potpunom šoku.

- Žao mi je mojih prijatelja, tresem se, užasnut sam, nemam riječi, ne želim ništa reći - napisao je Wiltord na Twitteru.

Wiltord i Bernard s tragično preminulim prijateljima (FOTO: facebook)

Legendarni plivač Alain Bernard je također bio u showu, ali on je u posljednji trenutak premješten u treći helikopter.

Posljednja fotografija preminulih sportaša (AFP)

Priopćenjem se obratio i francuski predsjednik Francoise Hollande.

'Užasna smrt naših sunarodnjaka je ogromna tuga. Cijeli francuski sport je u žalosti, izgubili smo tri velika šampiona'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:37