DESETERO MRTVIH

VIDEO: FATALNI SUDAR HELIKOPTERA NA SNIMANJU REALITY SHOWA Stradala zlatna plivačica i jedriličarka!

 AFP

>>>>>>>>>>> 8.00 NOVO - Do nesreće je došlo u zapadnoj provinciji La Rioji, u blizini planinskog lanca Anda, priopćile su lokalne vlasti, dodajući da uzrok sudara dvije letjelice za sada nije poznat.

- Iznenadna smrt naših sugrađana uzrokovala je golemu tugu - priopćio je ured francuskog predsjednika Francoisa Hollandea.

Arthaud (57) je bila jedna od prvih žena koja je izborila visoko mjesto u svijetu jedrenja, a 1990. je preplovila Atlantik u rekordnom vremenu kao samac. Ona je 2. kolovoza 1990. godine svojim trimaranom Pierre I. preplovila Atlantik za 9 dana, 21 sat i 42 minute, nadmašivši tako za više od dan i pol rekord u preplovljavanju tog oceana za samce koji je držao Bruno Peyron od kolovoza 1987. godine.

Muffat (25) je pobijedila na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u utrci u plivanju od 400 metara slobodnim stilom, dok je 28-godišnji Vastine osvojio broncu na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu.

"Toliko sam tužan, potresen i užasnut, ne mogu naći riječi", napisao je u Twitter poruci Sylvain Wiltord, bivši nogometaš u Arsenalu i također sudionik showa.

U nesreći su poginula obojica pilota, potvrdio je Cesar Angulo, šef sigurnosti provincije La Rioje. Prema njegovim riječima, informacije kojima raspolaže govore da nema preživjelih.

------------------------------------------------------------------------------

NOVO - Među stradalima su bili i natjecatelji s Olimpijskih igara - plivačica Camille Muffat (25) koja je osvojila zlatnu medalju na 400 metara u Londonu, boksač Alexis Vastine (28) brončani iz Pekinga, te jedriličarka Florence Arthaud. Ostali poginuli su Laurent Sbasnik, Lucie Mei-Dalby, Volodia Guinard, Brice Guilbert i Edouard Gilles, te argentinski piloti Juan Carlos Castillo i Roberto Abate.

Foto: AFP

------------------------------------------------------------------------------

Dva helikoptera koja su prevozila ekipu jednog francuskog reality showa sudarila su se tijekom leta u zabačenom dijelu sjeverozapadne Argentine pri čemu je život izgubilo svih desetero ljudi u objema letjelicama.

'Došlo je do eksplozije, mora da su se sudarili. Točan uzrok će utvrditi istražitelji', izjavio je za AP Cesar Angulo, šef sigurnosti za argentinsku pokrajinu La Rioja.

Jedriličarka Florence Arthaud Foto: AFP

Lokalni mediji izvještavaju da su poginuli putnici bili državljani Francuske, koji su sudjelovali u međunarodnom natjecanju u izdržljivosti i preživljavanju.

Navodno je, kako piše francuski list Le Parisien , riječ o emisiji 'Dropped' ili 'Izbačeni', koja se trebala početi emitirati kasnije tijekom 2015. godine, a među natjecateljima je trebao biti i nekadašnji francuski nogometni reprezentativac Sylvain Wiltord. Prema dosad raspoloživim podacima, on nije bio ni u jednom unesrećenom helikopteru te je živ i zdrav.

Emisija je trebala biti na programu tv postaje TF1, a riječ je o licencnom showu nastalom u Švedskoj.

Boksač Alexis Vastine Foto: AFP

'Dvije ekipe slavnih budu izbačeni iz helikoptera na neke od najgorih lokacija na planetu. Njihov cilj: preživjeti i pronaći put natrag do civilizacije čim je prije moguće', stoji u opisu ove emisije.

Piloti su, inače, bili Argentinci, a najmanje je jedan helikopter bio u vlasništvu pokrajine La Rioja.

Foto: AFP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 00:26