SUKOB NA KOSOVU

U Kosovskoj Mitrovici bačena bomba na srpsku kuću: Ranjeno dvoje djece

 YouTube

U Kosovskoj Mitrovici, u Bošnjačkoj mahali, jednom od mješovitih kvartova u kojem žive i Srbi i Albanci, u ponedjeljak navečer bačena je bomba na srpsku kuću i tom prilikom povrijeđeno je dvoje djece, piše Blic.rs.

Trogodišnji dječak i devetogodišnja djevojčica su smješteni na odjel intenzivne njege, no njihovi životi nisu ugroženi i stanje im je stabilno.

Glasnogovornik kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da je policija izvršila pretres stambenog objekta obitelji Stojanović koja živi u prizemlju kuće u kojoj je došlo do eksplozije. Pri pretresu je pronađena ručna bomba M -75, slična onoj koja je eksplodirala sinoć u stanu obitelji Vučetić kada je povrijeđeno dvoje djece, stoga je Srđanu Stojanoviću određen pritvor do 48 sati, rekao je Hoti. U istom je objektu pronađeno 50 metaka kalibra 7,62 mm, a u kući u kojoj je došlo do eksplozije pronađen je jedan kalašnjikov i 54 metka.

U tijeku su rendgenski pregledi djece, a kod dječaka su sitni geleri oštetili krvne žile vrata.

Napad je najoštrije osudio premijer Ivica Dačić, naglašavajući da je obaveza međunarodnih snaga garantiranje sigurnosti svima.

Šef vladinog ureda za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin zatražio je od međunarodne zajednice da pod hitno zauzme stav o bombaškom napadu. I Administrativni ured kosovske vlade u Kosovskoj Mitrovici najoštrije je osudio napad, ističući da je to apsolutno neprihvatljivo i da se sa ovim napadom otišlo predaleko, piše Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:32