TRENUCI OPUŠTANJA

TULUM NAKON SUMMITA NA KOJEM JE BILA I VESNA PUSIĆ Šefovi diplomacija članica NATO-a pjevali "We are the World"

U ljetovalištu na jugozapadu Turske na pozornici su se pjevačima pridružili, među ostalima, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i visoka predstavnica za europsku diplomaciju Federica Mogherini te vrhovni zapovjednik NATO-a za Europu general Philip Breedlove
 screenshot YouTube

ANTALYA - Opušteni i nasmijani ministri vanjskih poslova Grčke i Turske, dviju zemalja koje nisu uvijek imale skladne odnose, držeći se za ruke zapjevali su pjesmu "We are the world" na skupu zemalja članica NATO-a u Antalyiji, a pridružili su im se i ostali šefovi diplomacija, pokazuje videoisječak objavljen na portalu dnevnika Hurriyet.

"Zapjevajmo zadnju pjesmu, pjesmu mira", poručio je turski pjevač Behzat Gerceker šefovima diplomacije na večeri priređenoj u sklopu dvodnevnog skupa u ljetovalištu na jugozapadu Turske, na kojem se raspravljalo o teškim temama poput krize u Ukrajini, Libiji i na drugim područjima.

Od stola su tada ustali Mevlut Cavusoglu i njegov grčki kolega Nikoc Kocias i pridružili se na pozornici pjevaču i njegovoj skupini Enbe Orkestrasi u izvođenju pjesme We are the world (Mi smo svijet) hita Michaela Jacksona i Lionela Richieja iz 1985. godine, koja je snimljena u sklopu tadašnje kampanje protiv gladi u Africi.

Slijedili su ih drugi sudionici sastanka, među kojima glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i visoka predstavnica za europsku diplomaciju Federica Mogherini te vrhovni zapovjednik NATO-a za Europu general Philip Breedlove.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a tako su se u četvrtak navečer opustili nakon razgovora o Afganistanu, Rusiji i borbama protiv Islamske države u Iraku i Siriji na prvome sastanku koji je nakon 2011., održan izvan Bruxellesa, sjedišta Saveza.

Na sastanku je bila i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, no nje nema na videozapisu s večernjeg opuštanja.

Pogledajte video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:57