TROSATNA PROPAGANDA

SVEUČILIŠTE U KINI ZABRANILO BOŽIĆ 'To je kič, evo vam filmovi o Konfuciju pa time kratite vrijeme'

This picture taken on December 24, 2014 shows university students wearing traditional Chinese outfits holding banners reading "Resist Christmas, Chinese people should not celebrate foreign festivals" in Changsha, central China's Hunan province during an anti-Christmas street protest. A Chinese city has banned schools from holding Christmas events, state media reported on December 25, highlighting official suspicions about the increasingly popular festival because of its foreign origins. CHINA OUT AFP PHOTO
 STR

PEKING - Sveučilište u sjeverozapadnoj Kini zabranilo je Božić nazvavši ga "kičem" koji dolazi iz inozemstva i koji nije u skladu s kineskom tradicijom i prisililo je studente da gledaju kineske propagandne filmove, objavili su u četvrtak mediji.

Državne novine Beijing News navode da je Sveučilište u Xianu izvjesilo plakate u kampusu na kojima piše "Težite tome da budete istaknuti sinovi i kćeri Kine, usprotivite se kičastim zapadnjačkim blagdanima" i "Oduprite se širenju zapadnjačke kulture".

Jedan student rekao je za novine da su morali nazočiti obaveznoj trosatnoj projekciji propagandnih filmova, među kojima je bio jedan o Konfuciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 09:30