SNIMKE S PARTYJA

Stigla službena potvrda: ‘Finska premijerka nije zanemarivala službene dužnosti za ljetnih zabava‘

Marin je u kolovozu dospjela na naslovnice zbog video snimke s privatnog partyja na kojemu se vidi kako pleše i pjeva s prijateljima

Sanna Marin

 Twitter Screenshot

Finska premijerka Sanna Marin nije zanemarila dužnosti u svome uredu tijekom ljetnih zabava kojima je prisustvovala, zaključio je pravobranitelj te zemlje.

Nema razloga da se pomisli kako je socijaldemokratska šefica vlade zanemarivala svoje službene dužnosti ili prekršila zakon, pojasnio je pravobranitelj Tuomas Pöysti u reviziji pritužbe na neprilično ponašanje 36-godišnje premijerke za vrijeme ljetnih zabava.

Marin je u kolovozu dospjela na naslovnice zbog video snimke s privatnog partyja na kojemu se vidi kako pleše i pjeva s prijateljima.

Jedna od snimki potaknula je glasine o tomu da je mlada premijerka možda konzumirala droge, no ona je odmah odbacila sve optužbe i spremno se podvrgnula testu na droge koji je bio negativan.

Zakonitost aktivnosti vlade, predsjednika i vlasti u Finskoj provjerava neovisni ministar pravosuđa.

Građani mu mogu podnijeti pritužbe ako sumnjaju da se netko ponašao protuzakonito.

Nakon što su objavljene snimke premijerka Marin, Pöysti je dobio nekoliko takvih pritužbi u kojima je uglavnom optužuju da nije sposobna za obavljanje dužnosti zbog konzumiranja alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:29