TERORIZAM

SRBIN OZLIJEĐEN U NAPADU NA AERODROMU 'Letjeli smo nekoliko metara, po meni su bili komadići ljudskog mesa... Danas mi je drugi rođendan'

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH An injured man lies at the scene of explosions at Zaventem airport near Brussels, Belgium, March 22, 2016. REUTERS/Ketevan Kardava/Courtesy of 1tv.ge/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE. MANDATORY CREDIT. THIS PICTURE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY. AN UNPROCESSED VERSION WILL BE PROVIDED SEPARATELY. TEMPLATE OUT
 HANDOUT/Reuters

U terorističkom napadu na aerodromu u Bruxellesu ranjena su i dva putnika iz Srbije, koji su u trenutku eksplozije čekali avion za Beograd. Putnici iz Srbije su bili u neposrednoj blizini eksplozije, piše Sputnik .

- Detonacija nas je bacila, letjeli smo nekoliko metara, po nama je prvo palo staklo, a preko njega konstrukcija plafona i gipsane ploče. Nešto mi je probilo kožnu jaknu i majicu i zabilo mi se u desnu lopaticu. Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi, vidio sam i jednog vojnika koji je ležao u lokvi krvi. Svuda po odjeći su mi komadići ljudskog mesa… Kada sam shvatio da smo živi, počeli smo se odmah izvlačiti s aerodroma na kojem je nastao opći kaos. Procijenio sam da je bolje da odmah uđemo u neki automobil, da ne čekamo Hitnu pomoć - kazao je za Sputnik jedan od putnika koji je želio da ostati neimenovan, kako ne bi uznemirio obitelj u Srbiji.

- Imali smo sreće, naišao je taksi. Dobro smo prošli. Previli su nam rane, pregledali i ubrzo nas pustili. U šoku sam. I dalje ništa ne čujem, eksplodiralo je doslovno pet metara iza nas. Kažu da mi je oštećen sluh i da to moram još provjeriti. Odlično smo prošli. Danas mi je drugi rođendan - rekao je i dodao da ne zna kako će se vratiti u Beograd, s obzirom da je zrakoplovni promet obustavljen, a doputovali su preko agencije.

- Sigurno će biti potrebno vrijeme i da autom stignemo do Srbije, policija nam je rekla da su pojačane kontrole na svim granicama. Želim biti kod kuće što prije - kazao je za Sputnik .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:46