BRISELSKE ŽRTVE

MLADA MAJKA I KĆI (2) JEDINE PREŽIVJELE NAPAD NA METRO 'Imaju opekline po cijelom licu i glavi. Samo im se oči vide. Bore se za život...'

 Facebook

Mlada majka iz Rumunjske i njezina dvogodišnja kći jedine su preživjele bombaški napad na briselski metro.

Roxana Stefanuca (23) rodom iz grada Botosani ima opekline po čitavom licu, a njezina kći Miruna zadobila je slične ozljede te diše uz pomoć cijevi.

Svoju stariju kći (5) Roxana je tog jutra odvela u vrtić te se vraćala kući s Mirunom, koju prethodno nije imala nikome ostaviti na čuvanje pa ju je povela sa sobom.

Bomba je eksplodirala u utorak ujutro i njih dvije jedine su preživjele napad. U napadu je preminulo 20 ljudi, a one su pronađene žive ispod njihovih tijela.

- Ima opekline po cijelom licu i glavi. Samo joj se oči vide. U šoku je, uspjela sam pričati s njom samo dvije minute. malena je isto zadobila opekline te su joj stavili cijevi da može disati. Moja sestra i dijete jedine su preživjele. Sjeća se glasne buke i žene prekrivene krvlju pokraj nje. Vidjela je kako joj kći plače, a onda je izgubila svijest - rekla je Roxanina sestra, Anca Cucuruzac .

Roxana Stefanuca u Bruxellesu živi već pet godina gdje njezin suprug vodi malu građevinsku firmu.

Obiteljska prijateljica, Luminita Pascariu, kazala je:

- Roditelji su vidjeli vijest na televiziji i nazvali svoju kći. No nije se javljala, pa su nazvali policiju kako bi prijavili nestanak. oni su im javili da nazovu bolnice gdje su žrtve odvezene. Nakon oko tri sata, pronašli su je u bolnici. Tada su shvatili da nema ni njihove unuke. Nju su pronašli tek navečer u drugoj bolnici.

Majka i kći su još uvijek kritično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:52