MEDIJSKA AFERA

ŠOKANTNO PRIZNANJE TABLOIDA 'Prostitutki koja je bila sa Hugh Grantom 159.000 dolara za priču'

Rebekah Brooks (45), bivša direktorica u Murdochovoj kompaniji News International i glavna urednica tabloida News of the World, priznala je na suđenju kako je potrošila 159,000 dolara da kupi priču prostitutke s kojom je 1995. godine glumac uhićen u autu dok ga je oralno zadovoljavala.

Divine Brown Rebekah je isplatila 100.000 dolara direktno iz News of the Worlda, a onda ostatak je tabloid iskeširao tako što je platio njoj i cijeloj njezinoj obitelji privatni let do luksuznog odmarališta u Nevadi.

Brooks je kazala kako je to učinila kako bi spriječila da suparničke novine unište njezinu ekskluzivu o Grantu. Ipak, porekla je da je u News of the Worldu bilo prisluškivanja slavnih te da dok je ona bila urednica nikad nije čula za Glenna Mulcairea, privatnog detektiva koji je tada bio glavni operativac u prisluškivanju.

Jučerašnje suđenje bila je prva šansa za njezinu obranu nakon što je četiri mjeseca tužiteljstvo tvrdilo da je imala središnju ulogu u skandalu oko prisluškivanja telefona i podmićivanja političara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:40