TAJNA ZELENA KNJIŽICA

ZA HAKIRANJE TELEFONA KRIVA DIANA?! 'Ona mi je dala svoj kraljevski telefonski imenik. Trebala je saveznika'

(FILES) - A picture dated October 30, 2013 shows Clive Goodman, former News of the World royal editor, arriving for the phone-hacking trial at the Old Bailey in London. Goodman told Britain's phone-hacking trial on March 13, 2014 that the late Princess Diana leaked a royal phone directory to the now defunct News of the World tabloid. AFP PHOTO/WILL OLIVER
 WILL OLIVER/afp / AFP ImageForum

Princeza Diana novinarima tabloida News of the World dala je svoj kraljevski imenik s ciljem da pokaže kakav je bio njezin nevjerni suprug, princ Charles, te da ona nije jedini krivac za nedaće u njihovom braku, čulo se danas na suđenju za najveću medijsku aferu prisluškivanja u povijesti.

Bivši urednik Clive Goodman kazao je da mu je Diana 'zelenu knjižicu' poslala 1992. godine jer je tražila 'saveznika' u medijima. Te su godine Diana i Charles, nakon brojnih ljubavnih afera i braka dugog 11 godina, prestali živjeti zajedno, a kraljevski odnosi s Dianom bili su poljuljani.

- Prolazila je kroz vrlo teško razdoblje. Rekla mi je da želi da vidim tu zelenu knjižicu i da usporedim osoblje i članove obitelji koji su na strani princa i one koji su na njezinoj strani. Osjećala se da su se ljudi bliski njemu urotili protiv nje. Tražila je saveznika - kazao je Goodman i potvrdio kako ga je princeza kasnije nazvala kako bi provjerila je li dobio knjižicu. Godinu dana nakon razvoda od Charlesa, princeza Diana poginula je u prometnoj nesreći u Parizu.

Na suđenju je kazao kako je zelenu knjižicu koristio kako bi kontaktirao brojno kraljevsko osoblje zbog sočnih priča, kao i da je u noći kada je Diana umrla, kontaktirao jedan izvor iz tog imenika, pošto su kraljevski glasnogovornici 'bili potpuno beskorisni'.

Goodman je optužen da je knjižicu dobio nakon što je potplatio policijskog službenika, što on izričito poriče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:26