PRIZNAO NA YOU TUBE-u

Slučaj koji je šokirao Ukrajinu: Sinovi vladinih moćnika silovali i zapalili 18-godišnju Oksanu Makar!

Dvojica muškaraca pozvali su Oksanu u stan kod zajedničkog prijatelja gdje su je prema njenim navodima silovali, pokušali zadaviti, zamotali u plahtu, bacili u jarak i zapalili
 AP Photo/Efrem Lukatsky

Slučaj osamnaestogodišnje Oksane Makar šokirao je Ukrajinu. Riječ je o djevojci koja je 09. ožujka ove godine preživjela stravično zlostavljanje od strane dvojice sinova bivših vladinih dužnosnika. „Kyiv post“ prenosi da je riječ o Maksimu Prisjažnjuku (23), sinu predsjednika regionalne uprave i Artjom Pogosijanu (21), sinu regionalnog tužioca. Dvojica muškaraca pozvali su Oksanu u stan kod zajedničkog prijatelja gdje su je prema njenim navodima silovali, pokušali zadaviti, zamotali u plahtu, bacili u jarak i zapalili. Građevinski radnici pronašli su nesretnu djevojku sljedećeg dana nakon čega je prevežena u bolnicu. Nakon nekoliko operacija amputirali su joj ruku i oba stopala, a više od 55% površine tijela joj je prekriveno opekotinama. Ukrajinska javnost ostala je zgrožena činjenicom da su dvojica od trojice osumnjičenih istog dana po uhićenju puštena na slobodu zbog nedostatka dokaza. Jedan se od počinilaca pojavio na Youtube-u gdje je potpuno hladnokrvno izjavio :

„Da. silovao sam je. A kako nije htjela da se smiri, odlučio sam je zadaviti. Rekao sam prijateljima da moramo iznijeti tijelo jer su mi tu roditelji. Kada smo se vratili u sobu vidjeli smo da je djevojka živa. Našao sam uže na balkonu i odlučio dovršiti započeto.“

Aktivistice pokreta za prava žena Femen organizirale su demonstracije ispred ureda javnog tužioca u Kijevu gdje su u toplesu nosile parole i skandirale : „ Smrt sadistima!“ i „Pogubite zvijeri!“ .

Val masovnih demonstracija i protesta diljem Ukrajine natjerali su predsjednika Janukoviča da javnom tužiocu naredi ponovno ispitivanje slučaja, pa su trojica osumnjičenih ponovno uhićena 13. ožujka. Koliko je zgražanje u Ukrajini izazvao ovaj slučaj govori i činjenica da su neki zastupnici ukrajinskog parlamenta predložili uvođenje smrtne kazne, te da se kastracija uvede kao kazna za silovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:41