SEKSI TREND

S DUPLERICE U MINISTARSTVO Tko je političar koji zapošljava starlete u srpskoj diplomaciji?

Srpsko Ministarstvo vanjskih poslova je na udaru zbog djevojaka koje su dobile posao samo zbog dobrog izgleda

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije ovaj je tjedan na udaru medija koji postavljaju pitanje o tome tko je taj visokopozicionirani dužnosnik na čije preporuke u srpsku diplomaciju primaju starlete iz rubrike Spektakli.

Naime, prije nekoliko mjeseci na mjesto savjetnice u službi za medije došla je Vanja Hadžović, 27-godišnjakinja čije su golišave fotografije zapljusnule srpske medije i pokrenule takva pitanja. Taj incident mogao je ostati izoliran i nakon početne pompe izgubiti pažnju medija da nakon nje u ministarstvo nije stiglo pojačanje u obliku novih fotogeničnih brineta. Naime, tek što je Vanja Hadžović napustila Ministarstvo vanjskih poslova, u tamošnjoj službi za medije zaposlene su Marija Grujić i Nevena Ljubić Lojović.

Dok su se golišave i provokativne fotografije Vanje Hadžović po tabloidima proširile s društvenih mreža gdje ih je ona sama objavila kao privatna osoba, Marija Grujić profesionalno se slikala za muške časopise. Bila je javno eksponirana i prije nego što je zaposlena u ministarstvu, baš kao i Nevena Ljubić Lojović, javnosti poznata s televizije, iz TV serije “Selo gori, a baba se češlja”, u kojoj je glumila. Obje imaju 27 godina.Vanja Hadžović je, pak, nedavno na vlastiti zahtjev napustila press službu ministarstva, navodeći da se ne može nositi s pritiskom medija zbog tih razgolićenih fotografija.

Na fotografji: Njena prethodnica Vanja Hodžić

O njoj je pisao i britanski Daily Mail, a ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić isticao je kako ona nema diplomatski status i kako je tek pripravnica. Isto se sada ističe u slučaju Grujić i Ljubić Lojović, koje su zaposlene na probno odnosno na određeno. Grujić i Hadžović imaju diplomu privatnog sveučilišta Megatrend, što su neki od medija istaknuli kao zanimljivu poveznicu. No nova zapošljavanja uslijedila su nakon što je vlada zabranila primanje novih zaposlenika u javnom sektoru, a poslije vrlo sumnjivog zapošljavanja Vanje Hadžović dvije nove zaposlenice došle su bez natječaja, tvrde izvori u ministarstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 12:50