LIBERALNI MINISTAR

NOVA STARLETA U SRPSKOM MINISTARSTVU Smijenili jednu pa doveli drugu koja je pozirala gola za časopis

Malo nakon što je Hadžovićeva samostalno odlučila napustiti Ministarstvo, mjesto u press službi zauzela je Grujićeva

Golišava savjetnica Vanja Hadžović dobila je dostojnu nasljednicu u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije.

Na njeno mjesto došla je Marija Grujić čije fotografije su krasile naslovne stranice muških časopisa. Izgleda da na slučaju Vanje Hadžović i priči koja je danima intrigirala domaću javnost i koju su potom prenjeli i pojedini svjetski mediji, ministar Ivan Mrkić i nadležni u Ministarstvu vanjskih poslova baš ništa nisu naučili. Malo nakon što je Hadžovićeva samostalno odlučila napustiti Ministarstvo, mjesto u press službi zauzela je Grujićeva. Zanimljivo, i ona kao i Hadžovićeva ima diplomu Sveučilišta Megatrend.

- Jednostavno se pojavila, bez natječaja, ne znamo ni po kojem je zakonu primljena. Ona, pritom, nije jedina, kaže izvor Blica iz Ministarstva.

Njena prethodnica Vanja Hodžić

Pored Grujićeve u press službi Ministarstvu nedavno je zaposlena Nevena Ljubić Lojović, glumica koja je imala ulogu u seriji “Selo gori, a baba se češlja” koja se prikazivala na javnoj televiziji.

U Ministarstvu kažu da je Lojovićeva zaposlena na određeno vreme, dok se Grujićeva nalazi na probnom radu.

- Obje rade na upravnim poslovima u press službi Ministarstva. Nemaju diplomatski status, niti diplomatsko zvanje, navode u Mrkićevom ministarstvu te ističu da su “njihov prijem i radni odnos u skladu s odgovarajućim odredbama Zakona o državnim službenicima, koji, između ostalog, propisuje da se radni odnos na određeno vrijeme može zasnovati zbog povećanog opsega posla”.

Na pitanje kako se uopće dogodilo da uđu u ovu instituciju, u Ministarstvu kažu da su i Grujićeva i Lojovićeva “imale preporuke”, ne želeći precizirati tko ih je preporučio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 11:27