SNAŽNA EKSPLOZIJA

Ruski projektil pogodio neboder u centru Kijeva: Snimljen trenutak udara iz jednog od stanova

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je jučer da ‘nitko neće napasti narod Ukrajine‘

Trenutak udara snimljen iz stana i posljedice

 Twitter

Ukrajinska državna služba za hitne slučajeve priopćila je da je ruska granata pogodila neboder na aveniji Lobanovski 6, u centru Kijeva, javlja dopisnik Guardiana Luke Harding iz Lavova.

Na snimci koju je objavio ured glasnogovornika ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog vidi se kako projektil udara u zgradu, a eksploziju, dim i krhotine snimila je kamera u jednom od stanova pogođene zgrade.

Objavljena je i fotografija koja pokazuje veliku štetu na više katova nakon napada, a požar u zgradi gorio je i u subotu ujutro.

Vatrogasci su pomogli ozlijeđenim stanarima, a iz ministarstva unutarnjih poslova navodi se da nakon udara projektila na stambenu zgradu nije bilo poginulih.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je jučer da 'nitko neće napasti narod Ukrajine' i da neće biti 'nikakvih udara na civilnu infrastrukturu'. Nakon ovog, očitog napada na civile, odgovorio mu je ukrajinski ministar vanjskih poslova:

'Kijev, naš sjajan, miran grad, preživio je još jednu noć pod napadima ruskih kopnenih snaga, projektilima. Jedan od njih udario je u stambenu zgradu u Kijevu. Zahtijevam od svijeta: potpuno izolirati Rusiju, protjerati veleposlanike, embargo na naftu, uništiti njezino gospodarstvo. Zaustavite ruske ratne zločince! - napisao je Dmitro Kuleba.

image
GENYA SAVILOV/AFP
image
GENYA SAVILOV/AFP
image
GENYA SAVILOV/AFP
image
GENYA SAVILOV/AFP
image
GENYA SAVILOV/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:35