EKATERINA GUBAREVA

Rusi uhitili zamjenicu poginulog šefa Hersona: ‘Pokušala je pregovarati, čak je došla i u Moskvu...‘

Gubareva je vjerojatno osumnjičena kao dio skupine koja je optužena za zlouporabu proračunskih sredstava

Ekaterina Gubareva

 Wikimedia

Zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova Ruske Federacije uhitili su zamjenicu šefa proruske vlade anektirane regije Herson Ekaterinu Gubarevu u slučaju gospodarskog kriminala, prenosi TASS.

"Ekaterina Gubareva je privedena 15. studenog u sklopu kaznenog postupka i s njom se provode istražne radnje", naglasio je izvor TASS-a.

Izvor telegram kanala "Caution, News" navodi da je Gubareva vjerojatno osumnjičena kao dio skupine koja je optužena za zlouporabu proračunskih sredstava.

“Mislim da je riječ o najmanje 60 milijuna rubalja. Odlučili su je zatvoriti, a pokušala je pregovarati. Došla je čak i u Moskvu”, kaže sugovornik telegram kanala.

Također, prema izvoru s kanala "Caution, News", Gubareva je isprva smijenjena s dužnosti, nakon čega je otišla u Moskvu i pokušala promijeniti posao, ali je na kraju privedena.

O nestanku Gubareve u utorak, 15. studenoga, obavijestio je njezin suprug, bivši narodni guverner Donjecke regije Pavel Gubarev. Prema njegovim riječima, posljednji put je njegova supruga viđena u blizini zgrade vlade pripojene regije Herson u Geničesku.

Agencija Nexta na Twitteru javlja kako je Ekaterina Gubareva imenovana zamjenicom šefa ruske vlade regije Herson nakon što je prošlog tjedna poginuo Kiril Stremusov.

Podsjetimo, Kiril Stremusov, zamjenik šefa južne ukrajinske regije Herson kojega su na tu dužnost postavili Rusi, poginuo je prošlog tjedna u prometnoj nesreći.

Stremusov je bio jedna od najistaknutijih javnih ličnosti u ruskoj okupaciji Ukrajine. Često je koristio društvene mreže na kojima je objavljivao prilično agresivne postove, a posljednji se ondje pojavio u srijedu ujutro.

Stremusov je redovito objavljivao video snimke na društvenim mrežama o stanju na bojišnici. Među njima su i one koje prikazuju njegovu vožnju u automobilu velikom brzinom.

U posljednje je vrijeme pozivao civile da se evakuiraju sa zapadne obale rijeke Dnjepar pred sve snažnijom ukrajinskom protuofenzivom pokrenutom s ciljem povrata teritorija koji su zauzele ruske snage u prvim danima rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:30