PROBLEMI S NOVAČENJEM

Rusi pribjegavaju neobičnim metodama za privlačenje rezervista: Za svakog mobiliziranog nude ovcu i još štošta

Svakom djetetu mlađem od 17 godina bit će isplaćeno 660 kuna, obitelji će dobiti dvije vreće krumpira, 50 kg brašna...

Ovca za obitelj mobiliziranih stanovnika

 Republika Tuva, službena stranica

Objava djelomične mobilizacije u Rusiji već danima ne silazi s naslovnica portala i novina. Mnogi Rusi bježe iz zemlje jer ne žele na bojišnicu u Ukrajini, a ruske vlasti, suočene s nevoljkošću građana da se pridruže vojsci, pribjegavaju neobičnim metodama.

U Republici Tuva na jugu Sibira odlučili su motivirati rezerviste obećanjima da će njihovim obiteljima darovati bogati prehrambeni paket.

Svakom djetetu mlađem od 17 godina bit će jednokratno isplaćeno oko 660 kuna, a obitelji će dobiti pomoć u obliku jedne ovce, dvije vreće krumpira i kupusa te 50 kilograma brašna.

- U početnoj fazi odlučio sam isplatiti 660 kuna svakom djetetu do 17 godina. Naredio sam da se brzo provjere liste primatelja te da se postupak isplate čim prije omogući, izjavio je premijer republike Vladislav Kovalig.

- Važno je pružiti pomoć obiteljima mobiliziranih prije odlaska na odsluženje, kako bi osjetili podršku i otišli s osjećajem da njihove obitelji neće ostati prepuštene same sebi, rekao je.

Obiteljima su obećali i ugljen za grijanje, a prema navodima Ministarstva poljoprivrede već 91 obitelj dobila je ovcu. Očekuje se da će do kraja tjedna biti završena podjela ovaca, no vlasti zasad ne navode broj mobiliziranih muškaraca u Republici Tuvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:15