MOGUL PROGOVORIO

Rupert Murdoch se napokon ispričao: Duboko se kajemo zbog boli koju su pretrpile pogođene osobe

'Žao nam je zbog svega što smo učinili, duboko se kajemo zbog boli koju su pretrpile pogođene osobe', napisao je Murdoch
News Corporation Chief Rupert Murdoch speaks to the media after meeting the family of murdered British school girl Milly Dowler in London, on July 15, 2011. Rupert Murdoch will use advertisements in British national newspapers on Saturday to apologise for "serious wrongdoing" by his News of the World tabloid, News International said. TOPSHOTS/AFP PHOTO/BEN STANSALL
 AFP

Medijski mogul i izvršni direktor News Corpa Rupert Murdoch je povodom svih skandala koji se vežu uz njegovo ime u posljednje vrijeme, odlučio osobno napisati ispriku i potom je objaviti u britanskim novinama.

Izrazio je žaljenje zbog boli koju su pretrpili svi oni koji su prisluškivani od strane ugašenog tabloida News of the World . Vjeruje se kako se naštetilo privatnosti čak četiri tisuće Britanaca.

Najgori zabilježeni slučaj jest prisluškivanje govorne pošte otete i ubijene Milly Dowler 2002. godine. Tom su prilikom brisali pretinac govorne pošte kako bi se oslobodilo mjesta za nove poruke, a taj čin je uvjerio obitelj, policiju i javnost kako je Milly još uvijek živa.

Taj skandal, razotkriven početkom srpnja ove godine, bila je kap koja je prelila čašu, News of the World morao se ugasiti, a odgovornost za sve preuzela je urednica Rebekah Brooks . No svi su upirali, i još uvijek upiru, prstom u vlasnika Ruperta Murdocha, čovjeka kojeg smatraju odgovornim za razaranje medija. Stoga se morao oglasiti.

- Žao nam je zbog svega što smo učinili, duboko se kajemo zbog boli koju su pretrpile pogođene osobe. U danima koji su pred nama, kada budemo poduzimali daljnje konkretne korake u rješavanju ovih pitanja i popravljanju nanesene štete , čut ćete više od nas - napisao je Murdoch, a prenijeli su ga svi jači mediji u Velikoj Britaniji.

A jedan od konkretnih koraka bio je odlazak u posjet obitelji ubijene Milly. Murdoch je osobno došao u njihov dom i iskreno se ispričao za sve što je učinjeno.

- Bio je iskreno potresen i na licu se moglo primijetiti koliko mu je žao. Ovo sve ga je jako pogodilo - rekao je pravni posrednik obitelji Dowler nakon susreta s Murdochom.

Britanska javnost ipak nije ganuta njegovim postupcima, ne vjeruju mu . Kako stvari stoje, trebat će još mnogo konkretnih koraka napraviti da pridobije određeno povjerenje ljudi i prebriše ljagu koja se uz njegovo ime veže kao nikada prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 21:09