LAKOVJERAN

Ruby je lagala da je Mubarakova unuka, a Silvio je povjerovao

 AFP

RIM - Našao lonac poklopac: laže Ruby, a laže i Berlusconi u beskrajnoj sapunici o talijanskom tajkunu nad tajkunima i o lažnoj unuci nad lažnim unukama. Silvio Berlusconi je - piše u srijedu milanski Corriere della Sera - Hosniju Mubaraku 19. svibnja 2010. na svečanome državnom ručku u Rimu u Villi Madama provalio kako pozna neku njegovu zgodnu mladu rodicu, Ruby, čiji roditelji žive na Siciliji.

Nasadila ga

Tadašnji egipatski predsjednik, još stariji i bistriji od vremešnog Berlusconija, otprve je pogrešno shvatio da je riječ o popularnoj egipatskoj pjevačici koja se doduše zove Rania Hussein Mohammed Tawfik, ali koristi umjetničko ime Ruby. Pa je Mubarak uljudno objasnio da mu Ruby nije ništa, ali da lijepo pjeva.

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini, koji je tu razmjenu mišljenja na najvišoj razini pratio užasnut, posvjedočio je kasnije da je i Berlusconi shvatio da je nešto zabrljao pa je rekao: “Informirat ćemo se bolje”.

Dakle, iz toga bi proizišlo da je mlada Marokanka zaista nasadila starog Talijana i prodala mu štos da je bliska rodica egipatskog predsjednika. Ipak, informiravši se bolje, Berlusconi je morao shvatiti da Ruby nije Mubarakova rodica, ni nećakinja ni unuka.

Plaćeni odnos

A Berlusconi je baš taj termin “nipote del Mubarak” upotrijebio osam dana kasnije, u noći 24. svibnja 2010. kad je iz Pariza intervenirao da policija u Milanu oslobodi Karimu. Tada je već morao znati da nije istina da je s Mubarakom u rodu, pa je, dakle, lagao. Što mu, uostalom, nije bio prvi put.

No ako je Berlusconi (74) laža, onda je “Ruby” (18) paralaža, što je i sama nekidan priznala na njemačkoj televiziji. Nedavno je svijet obišla njezina tvrdnja da je imala plaćeni odnos s nogometašem Cristianom Ronaldom. Precizirajući da je to bilo 29. 9. 2009. kad joj je bilo 17 godina. List Libero, međutim, javlja da je, vrteći novine, lako ustanoviti da je Ronaldo i taj dan, i dan prije, i dan poslije bio u Madridu. Dakle, “Ruby” je slagala. Ni njoj nije prva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 08:34