DRUGI U TJEDAN DANA

Procurila snimka napada na političara njemačkog AfD-a: Napadač je prvo uništavao plakate, a onda je izvadio nož

Političar krajnje desne stranke Alternativa za Njemačku (AfD) napadnut je nožem u gradu Mannheimu

Napad u Mannheimu

 X Screenshot/

Političar krajnje desne stranke Alternativa za Njemačku (AfD) napadnut je nožem u gradu Mannheimu na zapadu zemlje kasno u utorak, prenosi u srijedu agencija dpa.

Policija u Mannheimu je samo potvrdila da je došlo do policijske operacije, no rekla je da će kasnije pružiti daljnje pojedinosti.

Prema lokalnom ogranku AfD-a, incident se dogodio oko 22:45 sati u blizini tržnice.

Kandidat AfD-a za gradsko vijeće Heinrich Koch (62) izboden je nakon što se suprotstavio nekome tko je skidao predizborni plakat.

Prema pisanju Bilda, napale su ga ukupno tri osobe, pri čemu su dvije još u bijegu. Bild također piše da je Koch napadnut rezačem za kutije. Koch je odmah prevezen u bolnicu gdje su mu šivali ozljede.Političar AfD još uvijek je u bolnici, no ističu da je zadobio samo posjekotine. AfD navodi da napadači pripadaju ljevičarskim ekstremistima.

Na društvenim mrežama objavljena je navodna snimka napada.

Njemački NTV piše o videozapisu napada, koji je navodno snimio ozlijeđeni političar AfD-a. Na snimci se vidi kako osoba koja snima trči za mlađim uškarcem i više ‘Stani!‘. Mladić ispod ruke nosi nekoliko predizbornih plakata AfD-a i u ruci drži nešto što izgleda kao rezač za kutije. Potom se vidi kako mladić zamahuje rezačem, a ostatak snimke je mutna slika.

Incident se dogodio tri dana nakon što je umro njemački policajac izboden nožem u istom gradu prošlog tjedna na antiislamskom skupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 20:44