SVEČANOST U MONACU

PRINC ALBERT KRSTIO BLIZANCE Katedralu okitili sa 6000 ruža, a djeca nosila haljine s potpisom Baby Dior

 AFP

Jacques, princ nasljednik kneževine Monako i njegova sestra Gabriella, druga u redu nasljeđivanja, rođeni 10. prosinca 2014. godine, kršteni su u nedjelju.

Tijekom mise u monegaškoj katedrali Bezgrješnog začeća, monegaški nadbiskup Bernard Bars je dao prve sakramente prinčevskim blizancima odjevenim u duge bijele vezene haljine s potpisom Baby Dior.

Nasmiješeni princ Albert II. držao je svoju Gabriellu, a supruga Charlene princa nasljednika rođenog nekoliko trenutaka kasnije u katedrali ukrašenoj s 6000 bijelih ruža, đurđica, ljiljana i božura.

Tijekom mise pročitana je poruka pape Franje.

Svečanosti kršenja su osim obitelji, članova vlade i mjesnih i sportskih dužnosnika, nazočile i Albertove sestre Caroline i Stephanie i većina njihove djece.

Albertova djeca su osmi i deveti unuk američke glumice Grace Kelly, koja se 1956. vjenčala za princa Raniera i rodila Caroline, Alberta i Stephanie.

Princ Albert II. je 2011. oženio južnoafričku plivačku prvakinju Charlene Wittstock, a Charlene, koja je bila protestantske vjere, prije braka se preobratila na katoličanstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:12