DETALJNI NACRT

Prigožin sve pokazao na karti: ‘Otkrit ću vam što neprijatelj radi. Ovako planiraju osloboditi Krim‘

Tvrdi kako zna za ukrajinski plan kojem je cilj ‘zadati tri udarca i osloboditi teritorij do granica iz 1991.‘

Jevgenij Prigožin

 /Twitter

Šef wagnerovaca Jevgenij Prigožin objavio je video u kojem tvrdi kako zna za ukrajinski plan kojem je cilj ‘zadati tri udarca i osloboditi teritorij do granica iz 1991. godine‘.

Pritom navodi da je Ukrajina koncentrirala 200.000 vojnika u Donbasu, od kojih je 80 tisuća u blizini Bahmuta.

‘Planovi uključuju invaziju na regiju Belgorod koja bi se koristila u razmjeni, zatim rezanje "L/DPR" na dva dijela i konačno oslobađanje Krima‘, ističe Prigožin.

‘Što neprijatelj radi? Dolazi proljeće. Zemlja se suši, vjetar puše, temperatura je od 15 do 18 stupnjeva. Sve to omogućit će prijelaz teških vozila preko polja. Ukrajinci su primili velik broj različitih vozila od NATO-a, oružanih vozila, tenkova, Leoparda o kojima svi pričaju. Pripremili su 200.000 rezervista. Koncentrirat će ih na različitim mjestima‘, govori Prigožin pa objašnjava kako će krenuti na Belgorod i kako granicu između Belgoroda i Harkiva treba ‘ojačati‘ da bude neprobojna.

‘Potom će probati probiti liniju Svatove-Kremina kako bi dosegli Valujki. Treće, koncentrirat će se na Bahmut kako bi napali ruske formacije, demoralizirali snage i postigli prednost, a nakon zauzimanja Bahmuta otvorit će put za dalje. Grupa od 80.000 vojnika koncentrirana je oko Bahmuta i držeći ovu liniju mogu pokušati odsjeći wagnerovce jedinice. Kad to učine, otvorit će rupu od 30 do 40 km gdje se mogu koncentrirati. Krenut će u nekoliko smjerova u isto vrijeme - odozdo na Lisičansk- Severodonjeck pokušavajući presjeći L/DPR na dva djela. Potom će se koncentrirati oko Dnjipra i krenuti prema Zaporižju te izvršiti nekoliko udara kako bi se domogli Berdjanska, Melitopolja i Mariupolja blokirajući tako Krim. Tada će krenuti na Krimski most i gurnuti situaciju na granice iz 1991.‘, zaključuje Prigožin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:15