MRTVACI I DALJE PRIČAJU

POSLJEDNJE RIJEČI 'LAVOVA KALIFATA' Procurila nova snimka ISIS-a, teroristi iz Pariza jasno poručili tko je sljedeća meta džihadista!

'Uništili ste nam domove i ubili naše očeve, našu braću, naše sestre, naše majke i našu djecu'
 Twitter

Tzv. Islamska država objavila je novi video koji navodno prikazuje posljednje riječi terorista odgovornih za napade u Parizu u studenome prošle godine. Snimka je snimljena prije pariških napada, ali nije poznato kada točno, javlja CNN .

Video visoke produkcije u trajanju od 18 minuta počinje montažom medijskih izvještaja o napadima u Parizu, a onda slijedi obraćanje devetorice koji tvrde da su odgovorni za napade.

'Ovo su posljednje riječi devet lavova kalifata koji su mobilizirani kako bi Francusku srušili na koljena', navodi se na snimci. Jedan od muškaraca govori kako je napade odobrio vođa ISIS-a Abu Bakr al-Bagdadi, a među militantima na snimci je i Bilal Hadfi, koji je ubijen tijekom tih napada.

'Uništili ste nam domove i ubili naše očeve, našu braću, naše sestre, naše majke i našu djecu', govori Hadfi na snimci.

Snimka, također, prikazuje i dekapitaciju nekoliko neidentificiranih taoca.

Novim videom ISIS ujedno najavljuje i svoju novu metu, a to bi po svemu sudeći mogla biti Velika Britanija.

Naime, snimka završava fotografijom britanskog premijera Davida Camerona uz prijetnju 'Tko god stoji u redovima neprijatelja bit će meta naših mačeva i ponižen će pasti'.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:50