SIGURNOSNI RIZIK

Popularne trake za trčanje povlače se iz prodaje nakon što je na jednoj poginuo šestogodišnjak

Peloton je ranije imao 72 prijave za ozljede poput slomljenih kostiju, posjekotina i modrica
Traka za trčanje
 Screenshot/youtube

Najpoznatiji proizvođač traka za tračanje, Peloton, povukao je svoje proizvode u SAD-u i Velikoj Britaniji zbog niza sigurnosnih problema nakon istraga američkog nadzornog tijela.

U Sjedinjenim Državama povučeno je 125.000 traka za trčanje Tread i Tread + nakon smrti šestogodišnjeg djeteta. Američka komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC) rekla je da traka koja je bila popularna u fitness centrima može nanijeti ozljede odraslima, djeci i kućnim ljubimcima ako ih povuče ispod.

Trake za trčanje također su povučene iz prodaje u Velikoj Britaniji jer bi konzole zaslona mogle otpasti tijekom upotrebe. Osim smrti šestogodišnjaka, Peloton je 72 puta prijavljen za ozljede poput slomljenih kostiju, posjekotina i modrica u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Među prijavama je bilo 29 izvještaja o ozljedama djece kao što su ogrebotine drugog i trećeg stupnja, slomljene kosti ili posjekotine. CPSC je priopćio da je Peloton dobrovoljno povukao uređaje za trčanje Tread+ i Peloton Tread, jer su predstavljali sigurnosni rizik nakon što je utvrđeno da zaslon osjetljiv na dodir može otpasti.

Šef Pelotona John Foley rekao je da je tvrtka ‘‘pogriješila‘‘ što ranije nije povukla uređaje U ožujku je Peloton upozorio roditelje da djecu drže podalje od uređaja Tread + nakon smrti šestogodišnjaka kojeg je traka podvukla pod stražnji dio.

Foley je to tada nazvao ‘‘tragičnom nesrećom‘‘ i jednim u malenom postotku incidenata koji se dogode kada se djeca ozlijede na opremi za vježbanje. Peloton je prestao prodavati Tread + i radio je na hardverskim popravcima, rekao je regulator. Model se online ili u salonima Pelotona od rujna 2018. do prošlog mjeseca prodavao za 4.295 američkih dolara.

"Želim biti jasan, Peloton je pogriješio u našem početnom odgovoru na zahtjev Povjerenstva za sigurnost potrošačkih proizvoda da povučemo Tread +", rekao je Foley u izjavi u srijedu.

"Trebali smo se produktivnije s njima surađivati ​​od samog početka. Izvinjavam se zbog toga."

Peloton se tijekom pandemije postao popularan za vježbanje kod kuće, nakon što su zatvorene teretane. Tvrtka je u posljednja tri mjeseca 2020. prijavila dohotke u iznosu od 1,06 milijardi američkih dolara – više nego dvostruko u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Nakon što je objavljeno da se proizvodi povlače, dionice tvrtke sa sjedištem u New Yorku pale su za više od 14%.

CPSC je rekao potrošačima koji su kupili bilo koju traku za trčanje da je odmah prestanu koristiti i kontaktiraju Peloton radi punog povrata novca ili druge naknade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:00