ADAM NIEDZIELSKI

Poljski ministar zdravstva: ‘Ne ostavljamo svoje građane. Četvero ozlijeđenih vraća se u Varšavu, ostali ostaju‘

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju u pet hrvatskih bolnica

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski

 Zeljko Puhovski/Cropix

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je u subotu navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi.

Do nesreće poljskog autobusa u kojem su bile 44 osobe - 42 putnika i dva vozača - došlo je oko 5,25 u subotu ujutro na cesti Goričan-Zagreb kod mjesta Breznica. Pritom je 12 osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene.

"Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj", objavio je Niedzielski na Twitteru.

Dodao je da ostali "ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju".

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju u pet hrvatskih bolnica. Poljski ministar zdravstva, izvještavaju poljski mediji, potvrdio je da je prognoza za petero njih neizvjesna.

Niedzielski koji je odmah nakon nesreće doputovao u Hrvatsku ranije je na konferenciji za novinare održanoj s hrvatskim kolegom Vilijem Berošem zahvalio hrvatskom narodu, ministru Berošu i hrvatskoj vladi. Svi su naši pacijenti jako dobro zbrinuti, a hitne službe su vrlo brzo bile na mjestu nesreće i pružile pomoć, rekao je. "Pacijenti doista imaju vrlo dobre uvjete".

Upitan o vrsti ozljeda koji su pretrpjeli poljski građani koji su putovali na hodočašće u Međugorje, Niedzielski je rekao da se radi o "vrlo ekstenzivnim, multiorganskim ozljedama".

"Ima puno lomova, rebara, kostiju, nogu. Radi se o vrlo ozbiljnim lomovima", naglasio je. "Oni koji su u najozbiljnijem stanju prebačeni su u Zagreb".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:06