TRAGEDIJA NA TRENINGU

Poginuo legendarni brazilski surfer ‘Mad Dog‘: Poklopio ga golemi val, nije mu bilo spasa

Marcio Freire bio je jedan od trojice surfera koji su se proslavili kao ‘Mad Dogs‘ osvojivši divovski val ‘Ralje‘ na Havajima

Marcio Freire

 INSTAGRAM

Brazilski surfer Marcio Freire (47) poginuo je u četvrtak na treningu na golemim atlantskim valovima u Nazaréu u Portugalu, objavile su lokalne vlasti, a prenosi CNN. Pomoćno osoblje na jet-skijevima uspjelo ga je nakon nesreće odvesti na plažu, no svi pokušaji oživljavanja bili su uzaludni.

- Muškarac brazilske nacionalnosti u dobi od 47 godina preminuo je danas poslijepodne nakon pada dok je vježbao surfanje u Praia do Norte. Spasioci su ustanovili da je žrtva u kardio-respiratornom zastoju i odmah su započeli reanimaciju na pijesku. Nakon nekoliko pokušaja, nije bilo moguće preokrenuti situaciju - objavila je u četvrtak nacionalna pomorska uprava.

Freirea je prilikom jednog spuštanja poklopio golemi val.

Kanjon Nazaré nalazi se tik uz istočnu obalu Atlantika, ima dubinu od 5 kilometara i dug je 170 km. Lokalni izvori rekli su kako uvjeti na moru u četvrtak nisu bili posebno opasni. Marcijevo tijelo bit će prevezeno na Institut za pravnu medicinu u Leiriji.

Freire je bio jedan od trojice brazilskih surfera koji su, nakon što su osvojili divovski val "Ralje" na Havajima, postali poznati kao "Mad Dogs". Glumili su i u dokumentarnom filmu "Mad Dogs" iz 2016. godine.

- Surfao je s velikim osmijehom na licu. Tako ću ga sačuvati u sjećanju. Legenda - napisao je na Instagramu surfer Nic von Rupp.

- Danas smo izgubili velikog čovjeka, jako dobrog prijatelja i legendarnog surfera, Marcija Freirea. Bio je tako veseloga duha, uvijek s osmijehom na licu… Počivaj u miru, prijatelju - dodao je sportski fotograf Fred Pompermayer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:59