SKUPA ROMANSA

Poduzetnik na internetu upoznao curu i odmah se zaputio u Afriku. Dočekao ga je taksi i odveo u prašumu...

Nije poznato ni koliko je još starih panjeva nagorjelo na sličan način, jer teško da bi se tako organiziran posao namirio samo jednom žrtvom

Claudio Formenton

 Facebook

Olivia Martens je, sudeći po snimku, prekrasna cura iz Obale Bjelokosti, za koju se ozbiljno zainteresirao Claudio Formenton (64), poduzetnik u Venetu. O toj romansi piše današnji rimski Il Messaggero.

Ćaskao je Formenton s curom preko Interneta, imao je razumijevanja za njezine probleme. Ipak, bio je oprezan. Kad je prvi put rekla da joj treba novaca, da mora platiti odvjetnike i kauciju, nije nasjeo pa joj poslao na neviđeno. Naprotiv, oprezan, a zainteresiran, uputio se ravno u Abidjan, u Obalu Bjelokosti. Doma je objasnio da ide u humanitarnu misiju, što i nije bila neka laž, gledano s njegove točke gledišta.

Na aerodromu ga je, opreznoga, čekao taksi da ga odvede njoj – ali odveo ga je u prašumu, gdje su ga neki grubi momci oteli, pa ga zatočili u nedalekom gradu koji se zove Bonoua.

Prijatelji u Italiji, koji su znali kakva ga je potreba nagnala na dugo putovanje, zabrinuli su se kad od njega nisu dobili glasa. Prijavili su nestanak karabinijerima koji su iz Italije – tvrdi i dalje Il Messaggero – uspjeli locirati gdje je poduzetni poduzetnik, pa o tome obavijestili bjelokosne policajce. Oni su upali u sobu, Formentona oslobodili, a njegova čuvara zatvorili.

Ostalo je još nekoliko zagonetki, a možda je najzanimljivija: postoji li uopće lijepa Olivia Martens? Ili je ona sva – glas, lik i djelo – uspješan deepfake, nepostojeća osoba kreirana i pokretana algoritmom? Nije poznato ni koliko je još starih panjeva nagorjelo na sličan način, jer teško da bi se tako organiziran posao namirio samo jednom žrtvom.

Nešto je ipak poznato: tko će platiti trošak spašavanja ljubavnika Formentona. Naravno, talijanski porezni obveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:08